intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, daca mai sunt, pentru a recupera intr-un fel sau altul orele suplimentare ?
Ar trebui sa aveti pontajele reale cu semnaturile angajatilor, eventual stampila si semnatura sefului direct si ar fi ideal daca ati avea si o dovada ca ati fost fortat sa semnati acele pontaje "cosmetizate".
nu le-am trimis eu.... eu am semnat pentru departamentul meu si apoi dupa ce s-au strans toate pontajele au fost trimise la Bucuresti unde e sediul central.... situatia reala o am in format electronic in excel... iar in 2007 am trimis directorului general pe email saptamanal situatia reala neprimind nici un raspuns... toate email-urile le am pastrate... si ce dovada ar fi ca am fost fortat sa semnez acele pontaje ireale ?
Vi s-a cerut sa le semnati,s-a impus semnarea pontajului,dar pentru ore suplimentare se face referat pentru efectuarea orelor suplimentare in care este trecuta necesitatea efectuarii acestor ore suplimentare si o programare a salariatilor.
Urmare a aprobarii acestui referat se presteaza ore suplimentare si se face un pontaj pentru ore suplimentare.
In situatia dvs. ar trebui sa faceti o adresa scrisa si sa solicitati plata orelor lucrate peste program.
Ore suplim
ContSters60781
Am doua intrebari in legatura cu art 119 din Codul Muncii.
1. Cum se trec in pontaj orele libere platite in urmatoarele 30 zile dupa efectuarea celor ... (vezi toată discuția)