avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa-mi dea adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa-mi dea adeverinta de vechime

Ma numesc C.N. din Constanta iar urmatoarea mea problema este urmatoarea: in anul 2015 in lunile ianuarie si februarie am lucrat la SC ..... cu sediul in ........ la o sucursala din Constanta iar in urma disponibilizarii s-a refuzat sa mi se dea adeverinta de vechime. Am trimis un mail anul trecut dar iar fara rezultat si nici la telefon nu-mi raspund. Am fost la Casa de Pensii si sunt inregistrata cu 2 luni in baza de date.. Va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot obtine vechimea de acolo. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 1 Februarie 2018
Referitor la refuzul angajatorului de a va elibera adeverinta de vechime,puteti sesiza ITM-ulin raza caruia are sediul social acel angajator.

HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru,datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru refuzul de a elibera adeverinta de vechime. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. La sesizare anexati copii dupa solicitarile dvs. adresate firmei si documentele care atesta ca ati depus solicitarile respective.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc de raspuns. Eu am trimis un mail in luna oct 2017 sau poate trebuie sa le trimit o solicitare recomandata?
Trimiteti-le cererea prin posta : scrisoare cu valoare declarata si cu confirmare de primire. Asa veti avea si dovada ca ati solicitat adeverinta.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Adeverință vechime Madalina38 Madalina38 Buna ziua! Ce pot face in cazul in care nu mi s-a eliberat adeverință de vechime în muncă, iar firma a intrat în insolventa? Mentionez ca am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o reclamatie daca angajatorul refuza sa îmi elibereze ... maiaB maiaB Unde pot face o reclamatie daca angajatorul REFUZA sa îmi elibereze adeverința cu sporurile nepermanente obține până în anul 2001??? (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de venit liviubarbu liviubarbu Buna ziua Acum 30 de zile am trimis(prin posta, cu confirmare de primire) catre ultimii 2 angajatori cereri pentru eliberarea unor adeverinte de vechime. NU ... (vezi toată discuția)