avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs contabil

Buna ziua. Unde lucrez s-a scos un post de contabil iar conditiile de inscriere la concurs au fost ca toti candidatii sa aiba liceul economic/liceul cu diploma de bac si caluficare in domeniul contabilitatii si sa corespunda cu fisa postului care spune la studii: liceale. Intrebarea mea este: pot participa si cei care au facultatea (Ase)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 30 Ianuarie 2018
Chiar daca va fi acceptata o astfel de persoana, va fi incadrata pe post de studii medii.

Cel mai bine este sa intrebe la institutia organizatoare a concursului.
Multumesc dar exista o baza legala ca din punctul meu de vedere acea persoana nu corespunde fisei postului.
HG 286/2011 - Regulament - cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

art.2
La concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post grad superior danapantea danapantea Buna ziua. Speta noastra: personal contractual grad II, vechime ceruta la concurs minim 2 ani in specialitatea studiilor. Intre timp am aflat ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Angajare irinel_stan irinel_stan Pentru anagajarea unui paznic in cadrul unei primarii, la concursul de ocupare a postului scos la concurs, este legal sa se ceara o experienta de minim 9 ani ... (vezi toată discuția)
Modificare conditii specifice concurs contabil sef hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca o institutie de aparare si ordine publica, care organizeaza un concurs de contabil sef are ca si conditii specifice pt. postul ... (vezi toată discuția)