avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea

Bună seara.Suntem 3 frati, 2 fete si un băiat.Mama noastra a murit acum 11 ani, tatăl acum in decembrie. Curtea părintească are 2200m.Eu si sora mea plecate fiecare la casele lor cu copii ,sot. Fratele a ramas in curte, dar înainte de a muri tatăl ,eu si sormea am fost de acord, verbal ,sa i lasam tot fratelui cu conditia sa aiba grija de tata pina moare.Nu am semnat nimic , doar am zis ca el este in curte cu tata si e mai aproape de el .Dar fratele a plecat din țară de vreo 4 ani , tata a stat singur.Casa care și- a construit o nu are nimeni grija de ea, cea părintească nu mai e .Acum: mie mi- a vândut cam 800 m din teren ca cică are prea mult si nu are cine sa- l îngrijească.Am făcut act de vanzare cumpărare încă de când trăia tata.Acum ca el nu mai este , fratele vrea sa vândă.Intrebarea mea este: eu si sormea avem vrun drept sa ne dea ceva din ce ia pe teren? Adica am dreptul s-a i cer bani ? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
bindea mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:56, 29 Ianuarie 2018
1. Cum a reușit tata să vă vândă, daca moștenirea dupa mama nu a fost dezbătută (ca eu asa am inteles)?
2. Ati dezbătut succesiunea după tata? Ca nu puteti vinde fără.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire deny2014 deny2014 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Tatal meu a murit anul trecut in octombrie ,fiind bolnav de alzheimer.Noi am fost 3 frati,din care ... (vezi toată discuția)
va rog o opinie calificata elena constanta elena constanta Buna seara, va rog daca se poate as dori o opinie calificata legata de urmatoarea speta : cu ceva ani in urma (aprox 10 ani) bunicii mei au decedat , lasand ... (vezi toată discuția)