avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am vândut un autoturism acum 2 ani si imi vin amenzi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am vândut un autoturism acum 2 ani si imi vin amenzi de rovinieta.mentionez faptul ca am pierdut contractul de vanzare cumpărare si nu am putut da de actualul proprietar.care ar fi solutia sa identific actualul proprietar?

Buna seara!am vândut un autoturism acum 2 ani si acum imi vin amenzi de rovinieta.mentionez ca am pierdut contractul de vanzare cumpărare.si nici in certificat nu am apucat sa scriu ÎNSTRĂINAT deoarece urma sa ne întâlnim dupa cateva zile sa perfectam actele dar cetățeanul nu a mai fost de gasit la telefon nu a mai răspuns si eu am constatat ca am rătăcit contractul.am mers la politie(rutiera) cu o cerere prin care am solicitat identificarea actualului proprietar,am primit un numar de înregistrare cu data de 23.09.2017 dar nu am primit nici un răspuns.acum am primit iar o amenda de pe raza altui județ.(cred ca s.a revandut masina) .Care ar fi procedura legală sa pot lua legatura cu actualul proprietar si sa pot perfecta actele?mentione ca am copii dupa cartea si certificatul masinii.as putea sa o radiez fara contractul de vanzare cumpărare?momentan am aflat 2 variante:1-o declar furata (dar nu stiu ce consecinte pot atrage pentru ca el are probabil copie dupa contract).2-merg sa o radiez din primărie cu motivul ca nu o mai folosesc si o depozite pe un teren proprietate,dupa care sa merg la R.A.R sa solicit duplicat la cartea masinii si cu duplicatul sa o radiez si de la politie.mentionez ca am cerut si sfatul poliției si raspunsul a fost un simplu "ridicat din umeri".ma gandesc ca ar trebui să existe o procedura legala.Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Petrica89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eduard2628 , utilizator 15:06, 18 August 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata tuturor,

In aceeasi situatie am fost si eu dar nu aveti alta cale decat sa chemati noul proprietar in judecata si sa il obligati sa isi transcrie masina.
Radierea autoturismului nu se va putea obtine prin instanta insa, in schimb, se poate obliga serviciul permise si inmatriculari auto la înscrierea în registrele acestora a menţiunii privind vânzarea autoturismului.

Pot oferi ajutor oricui in acest demers, gratuit.

Mă puteți ajuta si pe mine, si eu ma aflu in aceași problema

mroby a scris:

Buna dimineata tuturor,

In aceeasi situatie am fost si eu dar nu aveti alta cale decat sa chemati noul proprietar in judecata si sa il obligati sa isi transcrie masina.
Radierea autoturismului nu se va putea obtine prin instanta insa, in schimb, se poate obliga serviciul permise si inmatriculari auto la înscrierea în registrele acestora a menţiunii privind vânzarea autoturismului.

Pot oferi ajutor oricui in acest demers, gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inmatricularea alexandru88 alexandru88 Salut! Acum ceva timp am cumparat o masina si am facut toate actele cu proprietarul.Toate buna si frumoase,am facut asigurare pe numele meu,si vroiam sa ma ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)