avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... este posibil ca dupa ce am achitat avansul de 30% la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

este posibil ca dupa ce am achitat avansul de 30% la un utilaj firma producatoare sa refuze predarea lui?

Buna ziua, in luna noiembrie 2017 am decis sa achizitionam un utilaj produs in romania pentru care s-au onorat toate cerintele lor (avans de 30%, file cec, am platit transportul pana acolo, persoana delegata sa ridice utilajul) si ziua predarii (22.01.2018) stabilite nu ni s-a mai livrat utilajul pe motiv ca nu indeplinim capacitatea financiara. Noi daca am stiut ca vom achiziona acest utilaj am semnat contracte pe care nu le vom putea onora. In data de 30.01.2018 primesc un mail unde ni se spune ca ni s-a restiuit avansul. Ce pot face deorece eu am evoie de utilajul pentru care am platit avansul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: acsacm , utilizator 12:27, 30 Ianuarie 2018
Cred că răspunsul il gasiti in contractul încheiat cu furnizorul. Daca furnizorul a actionat de aceasta maniera, probabil se simte protejat de clauzele contractuale.
Trebuie sa vedeti contractul de vanzare cumparare in special clauzele de reziliere(desfiintare)contract.Daca v-a restituit avansul cu respectarea clauzelor contractuale nu mai aveti nimic de facut.
in contract scrie ca orice modificare privind termenul de livrare se anunta cu minim 30 de zile inainte si se penalizeaza cu 1% din valoarea totala pentru 30 de zile. Raspunsul lor acum scris pe mail a fost ca societatea nu indeplineste conditiile financiare pentru a onora ratele, ma intreb oare nu trebuia sa se analizeze inainte de a face plata acest lucru si nu in ziua livrarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb garantie Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in ... (vezi toată discuția)
Cec vechi , factura lipsa alin1976 alin1976 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.In cursul anului 2008 am achizitionat de la o societate marfa in valoarea de x ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)