avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pentru autoturisme.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pentru autoturisme.

Daca azi,30 ianuarie,cumpăr un autoturism cu impozitul platit pe tot anul,dar aparține de sector 4,iar eu fiind din alt sector,mai plătesc impozitul atunci cand ma duc sa trec auto la sectorul meu?
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:13, 30 Ianuarie 2018
Nu, veti plati doar din 2019, dar trebuie declarat acum. Cod Fiscal:

ART. 471 - Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe autoturism Marin Ciolpan Marin Ciolpan Daca am achizitionat un autoturism in noiembrie 2019 si am avut numere provizorii pana in februarie 2020 (cand l-am inmatriculat) trebuie sa platesc impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Marinela. Paduraru Marinela. Paduraru De când sânt obligat să plătesc impozit pe autoturism,din data cumpărării sau din data in care a fost înmatriculate?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)