avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen de trimitere somatie
Discuție deschisă în Executare silită

termen de trimitere somatie

buna ziua.
sunt un creditor (urmare a unui proces castigat in instanta). doamna executor a lancezit oarecum si la trei luni de la incuviintarea executarii nu a trimis somatia de plata. exista vreun termen pentru trimiterea ei? de asemenea a mentionat ca debitoarea nu a facut reintabularea bunului pentru a se face executarea (bunul care se urmareste acum face parte dintr-un proces de reziliere a unui contract de vanzare cumparare).. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaipiha , utilizator 12:52, 31 Ianuarie 2018
schimbati executorul...nu are rost sa i faceti plangere, nu rezolvati nimic, nici daca va certati cu ea
buna ziua domnule Enache.
am inteles si stiu ca pot face asta..dar oare nu trebuie sa trec din nou prin instanta si voi fi nevoit din nou sa astept la fel cum am asteptat pana acum?
este necesar sa obtin din nou incuviintarea executarii sau pur si simplu se poate merge pe acceasi hotarare cu alt executor? va multumesc
Dacă debitorul nu este solvabil, nu are bunuri pe numele lui, nu are ce executa nici un executor.
Verificați mai înainte dacă debitorul este solvabil, că dacă nu cheltuiți banii degeaba pe executori.
Buna comentariu. Si cum pot afla daca este solvabil daca nu prin executor? Dar ca sa va raspund totusi stiu sigur ca are ceva si acel ceva este o casa care i-a revenit în proprietate ca rezultat al unei rezilieri de contract vânzare cumpărate. Tocmai acest bun va fi executat. Problemă este că totul trenează de vreo trei luni aparent fără motiv.

Dapix a scris:

Dacă debitorul nu este solvabil, nu are bunuri pe numele lui, nu are ce executa nici un executor.
Verificați mai înainte dacă debitorul este solvabil, că dacă nu cheltuiți banii degeaba pe executori.

Bunurile imobile se executa in anumite conditii. Depinde si de debit. Staruiti in executare si eventual schimbati executorul. Pentru inceput puteti sa inregistrati la executor o adresa de staruire in executare prin care ii si solicitati sa transmita somatia.

Alte discuții în legătură

Executarea silita, executorul si creditorul cornel-victor cornel-victor buna seara 1. executorul a trimis debitorului somatie, acesta a refuzat sa o puna in aplicare, executorul ne-a cerut noua ca in continuare sa facem plangere ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)
Executare silita hotarare conflict de munca integrity integrity 1. Cf NCPC poate instanta de executare sa incunviinteze o cerere de executare silita fara somatie, fara citarea partilor, a unei hotarari definitive si ... (vezi toată discuția)