avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Somaj
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Somaj

Acum sunt in somaj dar peste 3 luni voi ramane fara rezidenta in Italia, voi mai primi somajul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:16, 30 Ianuarie 2018
Buna ziua!

Va expira cartea de identitate? Mergeti la biroul Anagrafe din zona in care apartineti sau la sediul primariei si solicitati preschimbarea cartii de identitate.
In momentul in care ati depus documentele pentru a obtine indemnizatia de somaj, ati depus si copia dupa cartea de identitate.

Cum primiti indemnizatia de somaj? Intr-un cont bancar sau pe un card prepagat? In acest caz si la banca trebuie sa prezentati prelungirea rezidentei, altfel banca va bloca accesul la bani pana la actualizarea datelor.
Cartea de identitate este valabila doar ca familia la care am lucrat imi anuleaza rezidenta la adresa respectiva.Practic am toate documentele in ordine dar nu o sa am o adresa in Italia.Somajul il primesc prin card bancar.Va multumesc.
Incercati sa lamuriti familia ca aveti nevoie de acea rezidenta pentru somaj.

In mod normal trebuie sa ramaneti pe teritoriul Italiei, chiar daca aveti statut de somer. Puteti parasi Italia ptr cel mult 3 luni si numai daca faceti dovada ca va inscrieti pe listele din Romania de la somaj ca fiind persoana in cautarea unui loc de munca, dar trebuie anuntat INPS, trebuie sa completati anumite module pentru transferul somajului in Romania.

Daca intervine pierderea rezidentei trebuie sa anuntati la INPS aceasta modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislația muncii în italia. mă pot reangaja cu forme legale dacă nu mai locuiesc la adresa din buletinul italian? Cornell M Cornell M Am locuit in Italia unde am obtinut rezidenta si apoi mi-am facut si buletin Italian pe acea adresa care este valabil pana in anul 2021,momentan sunt definitv ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate italia Nedelea Ionel Nedelea Ionel Bună ziua sunt o persoana cu handicap locomotor vreau să știu dacă aplic pentru pensie de handicap în italia, eu în românia am acea indemnizație ... (vezi toată discuția)
Rezident in italia roxyand roxyand locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)