Eu si copilul de 5 ani am avut un accident de circulatie pe trecerea de pietoni si am avut 3 zile de ingrijiri medicale de un motocicist recidivist, beat, fara permis de conducere si a parasit locul accidentului. Cat pot cere daune la proces?A fost introdus in cauza Fondul de Protectie a victimelor strazii
Dvs. puteti cere oricat. Amiabil puteti primi in medie intre 450 si 1000 ron pe zi de ingrijire medicala in cazul dvs. Pe Instanta( civila) in medie de doua ori mai mult. De Instanta penala nu cred sa fie vb in cazul dvs. , daca fapta nu constituie Infractiune. Se au in vedere: tipul traumelor fizice, daune morale ca urmare a suferintei traumelor fizice, dar si traume psihice( acte). Stabilirea cuantumului daunelor morale in fata Instantei depinde de multi factori( practica Instantei, pozitie sociala, afectarea vadita a psihicului etc.). Dar nu avea asigurare RCA valabila moto? Cele 3 zile sunt de spitalizare sau de ingrijiri medicale? Este mare diferenta. Aveti certificat medico-legal?
Sunteti in drept sa primiti despagubiri de la societatea de asigurari a motociclistului, sau de la BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania) daca acesta nu avea asigurare RCA. Totusi va recomand initierea unei colaborari cu un avocat secializat.
Bafta!