avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... aplicare legislatie invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

aplicare legislatie invatamant

Sunt cadru didactic care la 31 august 2018 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. Conform OMEN 5485/2017 art 28 am solicitat prelungirea activitatii ca titular in functia didactica peste varsta de pensionare pana la 3 ani pt an scolar 2018-2019. Cererea a fost dezbatuta in CA al unitatii scolare si rezultatul fiind refuz cu invocarea art. 28 alin 1 („poate fi mantinut ca titular”) si 4 , si faptul ca fondul de salarii pt 2018 nu asigura plata drepturilor salariale pana la 31 12 2018. in aceasta situatie in cazul unui proces cine are castig de cauza eu sau scoala?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:17, 30 Ianuarie 2018
Aveti posibilitatea de a depune contestatie, in scris, la inspectoratul scolar, în perioada prevăzută în Calendar, iar hotărârea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar prin care se va soluționa contestația va putea fi atacată, de asemenea, la instanţa de contencios administrativ competentă. Trebuie analizat daca cererea dvs. indeplineste cumulativ toate conditiile prevazute in mod expres de art. 28 alin. (5) din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare in invatamantul preuniversitar in anul scolar 2018-2019, Anexă la ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 5485/13.11.2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea prelungirii activităţii în învăţământ, după vârsta pensionării liliana-cornelia liliana-cornelia Dacă lucrez în învăţământul preuniversitar şi am obţinut în instanţă dreptul de a mă pensiona la 65 ani, ca şi bărbaţii, respectiv în iunie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? sunt cadru didactic de aproximativ ... garofitzza garofitzza Pensionare inainte de 65 de ani Sunt cadru didactic de aproximativ 39 de ani. Anul trecut, in luna februarie, as fi putut sa ma pensionez, implinind 61 de ani ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea legii in invatamant alex1333 alex1333 Sunt cadru didactic , titular in doua unitati , iar la una dintre ele am ramasa fara ore, deci in completare de norma, primita la cealalta unitate la care sunt ... (vezi toată discuția)