avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de evacuare cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de evacuare cladire

Bună ziua
Locuiesc cu soțul și cei doi copii în casa bunicii soțului din partea socrului.Precizez ca și socrii mei locuiesc în aceeași casa ,inclusiv bunica care are 89 ani și are handicap mental.Nu este făcută succesiune pe casa și nici act de proprietațe doar un certificat de moștenitor prin care socrul și sora acestuia au cedat tot în favoarea bunicii acum vreo 10 ani pentru a putea vinde pământul din câmp toate fiind moștenire de la bunicul decedat.Locuiesc aici de 22 de ani iar soțul de când s -a născut.
Când m-am mutat aici aceasta casa era din chirpici fără sobe uși și geamuri vechi.În acești ani noi am modernizat tot am schimbat uși geamuri parchet gresie cimentuit casa camere izolat.
Sora socrului era mutată la București dinainte sa vin eu în casă. Acum sora socrului împreună cu socrul meu vor ca noi sa evacuam locuinta sub pretextul ca nu ne înțelegem. Precizez ca socrul este alcoolic și face mereu scandal iar eu nu mai suport deoarece îmi deranjează liniștea și copiii mereu.
am spus sa mă despăgubească pentru ce am făcut și plec dar ei vor sa evacuez locuinta apoi sa îi dau în judecata pentru despăgubire. Precizez ca tot noi (eu și soțul )am suportat cheltuielile cu lumina cablu apa în toți acești ani.
Ce pot face,ce drepturi am ?
Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Monica Boeru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Boeru , utilizator 12:39, 3 Februarie 2018
Puteti solicita toate imbunatatirile pe care le-ati facut, cu conditia sa fie necesare si utile.
Are dreptul sa mă evacueze?
In lipsa unui act doveditor al calitatii de proprietar sau coproprietar poate interveni evacuarea.
Pentru a dobandi dreptul de a va evacua, persoana care va doreste evacuarea va trebui sa se adreseze instantei in vederea obtinerii unei astfel de hotarari. La cererea de chemare in judecata avand ca obiect evacuare, Dvs va veti "apara" aducand argumente referitoare la starea de fapt existenta pentru perioada in care ati locuit in spatiul respectiv. Mai mult de atat veti pretinde in caz de admitere a evacuarii, obligarea reclamantului la restituirea tuturor cheltuielilor efectuate, pentru aducerea spatiului (in prezent locuit )la un stadiu optim/locuibil, dovedind astfel acele cheltuieli ca fiind necesare si utile.
Trebuie sa solicitați ori separat ori prin întâmpinare la evacuare un drept de retenție asupra imobilului pana la achitarea creanței ce o aveți asupra acestuia
Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea sa o scoata afara din casa pe nora dupa moartea fiului sau. nicoleta ianosovici nicoleta ianosovici Ma numesc nicoleta ianosovici si as vrea sa stiu daca se poate intampla ceea ce tot ameninta bunicul meu. Dupa decesul tatalui meu, mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)