buna ziua intrbare .Daca locuiesc impreuna cu sotia si socrii mei apartamentul fiind al socrilor mei ,cotribuind tot timpul la cheltuielile comune {lumina ,net ,intretinere } de 17 ani avand aceeasi adresa de domiciliu trecuta pe buletin as vrea sa stiu daca atunci cind i se nazare socrului si zice sa ne mutam in alta parte eu +sotia [FIICA LUI] este corect ? mentionez ca la cheltuilile comune chitantele sunt pe numele lui dar banii ii dam jumate jumate . si ce se poate face in fata organelor de drept {POLITIA}daca nu vreau sa parasesc apartamentul? stiu ca exista o lege pe perioada de iarna cred ca pina in aprilie nu are dreptul sa te dea afara .adresa din buletin a sotiei si a mea este la fel cu a lor ,sotia are dreptul sa stea in apartament? impreuna cu mine sau nu ?//
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Apartamentul este al socrilor, ei sunt proprietarii, ei hotarasc cu cine locuiesc si pe cine primesc in casa.
Sotia dvs va avea drept, dupa decesul lor.
Si da, este corect. De ce nu va mutati cu sotia intr-un imobil al dvs? Fie inchiriat, fie cumparat.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Interdictia evacuarii pe timp de iarna este pana la 1 martie , nu pana in aprilie . In anumite conditii ( ocupare abuziva fara nici un drept , punerea in pericol a relatiilor de convietuire , tulburarea grava a linistii publice ) , evacuarea se poate face si iarna . Cititi art 896 , alin 1 si 2 a Codului de Procedura Civila . Cel mai simplu e sa va mutati cu sotia intr-o chirie , sa nu ajungeti la judecata , ca oricum pierdeti . Instanta in nici un caz nu-i va sili sa va tina in casa lor . Asa , lasati loc de “ buna ziua “ , sunt , totusi , parintii sotiei . Ati suportat pe jumatate cheltuielile , dar nu ati platit decat consumurile dvs. , inseamna ca ati locuit gratis timp de 17 ani , fara nici o chirie . E dreptul proprietarilor sa nu mai vrea sa stea “ la comun “ .