avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobânzi aplicate unui credit dat in executare
Discuție deschisă în Executare silită

Dobânzi aplicate unui credit dat in executare

Buna seara, îi rog pe cei cu cunoștințe in domeniul juridic sa ma ajute cu un sfat. In anul 2013 am obținut de la Garanti Bank un card de cumpărături in valoare de 6000 lei. Datorită faptului ca, in câteva luni consecutive nu am mai făcut nici o plata aferentă cardului, in 2014 mi-a fost declarată scadentă anticipata. In anul 2016, luna August, mi s-a întocmit dosar de executare silită in valoare de 12000 lei, din care 10100 reprezintă debit principal plus dobânzi iar diferența pana la 12000 reprezintă cheltuieli de executare. In urma mai multor discuții telefonice purtate cu cei de la Garanti, aceștia au fost de acord sa le achit întreaga datorie in transe egale a câte 600 lei lunar, pana la achitarea in totalitate a debitului, precizându-mi ca la acest Șold nu se mai aplica nici o dobânda deoarece creditul ajunsese la maximul de dobânzi percepute. Din Octombrie 2016 si pana in Noiembrie 2017 am achitat rate in valoare de 7800 lei. In Noiembrie 2017 am vrut sa achit integral ce mai aveam de plata, adică suma de 4200 lei cu tot cu cheltuieli de executare si am aflat ca de fapt debitul meu este in valoare de 6200 lei deoarece mi s-au aplicat dobânzi penalizatoare, conform OUG 52:2016, ART 38, Alin 8 executorul sau creditorul este in drept sa-mi mai aplice dobânzi sau dobânzi penalizatoare?? Va rog mult sfătuiți-ma ce sa fac, ca mi se pare un abuz din partea lor. Chiar dacă am avut întârzieri la plata ratelor, in momentul in care mi-am revenit financiar, mi -am îndeplinit înțelegerea de plata, dar mi se pare anormal, sa platesc tot timpul dobânzi la dobânzi si tot asa
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:21, 1 Februarie 2018
Pisicat1182 a scris:
[...] In urma mai multor discuții telefonice purtate cu cei de la Garanti, aceștia au fost de acord sa le achit întreaga datorie in transe egale a câte 600 lei lunar, pana la achitarea in totalitate a debitului, precizându-mi ca la acest Șold nu se mai aplica nici o dobânda deoarece creditul ajunsese la maximul de dobânzi percepute. [...]

In primul rand ca discutiile trebuiau facute in scris si nu verbal, pentru ca acum nu le mai puteti opune intelegerea avuta. Aceste firme traiesc pe seama si pe spatele debitorilor, iar de cate ori se poate, acesti debitori sunt abuzati in mod total. Sunteti intr-o situatie banala, obisnuita. Incercati o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Dosar in executare silita smihaelasimona smihaelasimona Buna ziua, In urma cu 11 ani am facut un credit cu buletinul ,la care ma achitat rate cativa ani,dar din nefericire suma restanta crestea nu scadea.La un ... (vezi toată discuția)