avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Valabilitate Bilet la Ordin (la termen)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Valabilitate Bilet la Ordin (la termen)

Buna ziua,
Caz concret: am un BO la termen, cu scadenta la data 20.10.2009.
Clientul m-a rugat sa nu il depun la banca in data de 20.10, spunandu-mi ca el este oricum valabil in termen de 15 zile de la data scadenta.
Este adevarat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 17:01, 19 Octombrie 2009
Prevederile Legii nr. 58/1934 referitoare la plata unui bilet la ordin:
"Art. 106. - Sunt aplicabile biletului la ordin, în mãsura în care nu sunt incompatibile cu natura acestui titlu, dispozitiunile relative la cambie, privind:
......
- platã (art. 41- 46);
......"
si
"Art. 41. - Posesorul unei cambii plãtibilã la o zi fixã sau la un anume termen de la data emisiunii sau de la vedere trebuie sã o prezinte la platã, fie în ziua în care ea este plãtibilã, fie în una din cele douã zile lucrãtoare ce urmeazã."

Sfatul meu este sa acceptati propunerea debitorului de a nu introduce BO la plata la ziua scadentei doar cu conditia de a va elibera un nou BO cu alta scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin _catalin_ _catalin_ AM O INTREBARE : FAPTUL CA M AM PREZENTAT LA BANCA CU UN BO PESTE DATA SCADENTEI ( APROX 5 LUNI) AR PUTEA CONSTITUI UN MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE DIN ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin mihaimo mihaimo Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita Mihaela Enache Mihaela Enache Am fost la executorul judecatoresc sa depun o cerere de executare silita a unui bilet la ordin investit cu formula executorie. Suma e destul de mare si mi-a ... (vezi toată discuția)