avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie Auto Poliția Locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie Auto Poliția Locala

Buna seara, astăzi am.primit următoarea invitatie pe un SRL de a ma prezenta la sediul poliției locale pt oprire neregulamentara invocând art 142, lit.a din H.G. 1391/2006. Fata de cele mentionate mai sus mi se cere invocand Art 20, lit.b din Legea nr 155/2010, prezentarea la sediul Poliției Locale pt completarea procesului verbal, de altfel si comunicarea datelor conducătorului auto pt a se completa procesul verbal. In caz contrar sancțiunea va fi aplicată firmei. Cat de legală este invitația lor? Ce ma sfătuiți să fac ? Multumesc anticipat pt ajutor.

Cel mai recent răspuns: Andreibondoc95 , utilizator 20:43, 30 Ianuarie 2018
Nu faceti nimic. Decizia 11/2017 a ICCJ spune ca (puteti s-o cititi integral):
"15. Mai mult, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 și Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 nu cuprind dispoziții referitoare la competența poliției locale în materia circulației pe drumurile publice și procedura aplicabilă pentru constatarea contravențiilor de către poliția locală.

16. Pe cale de consecință, se apreciază că doar polițiștii rutieri au calitatea de agent constatator pentru faptele contravenționale reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002."

Sau, daca doriti neaparat, le trimiteti o copie,spre lectura.

Daca vor incheia PV de contraventie pentru neprezentare, bineinteles ca veti depune plingere contraventionala.
Multumesc frumos, o sa urmez indicatiile dumneavoastra.

latka a scris:

Nu faceti nimic. Decizia 11/2017 a ICCJ spune ca (puteti s-o cititi integral):
"15. Mai mult, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 și Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 nu cuprind dispoziții referitoare la competența poliției locale în materia circulației pe drumurile publice și procedura aplicabilă pentru constatarea contravențiilor de către poliția locală.

16. Pe cale de consecință, se apreciază că doar polițiștii rutieri au calitatea de agent constatator pentru faptele contravenționale reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002."

Sau, daca doriti neaparat, le trimiteti o copie,spre lectura.

Daca vor incheia PV de contraventie pentru neprezentare, bineinteles ca veti depune plingere contraventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala, motivarea instantei MXO95 MXO95 Pe scurt, am fost oprit de politia locala pt o presupusa circulatie pe interzis. Am fost oprit la 3 strazi distanta, masina politiei locale a venit dupa mine ... (vezi toată discuția)