avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la judecatorie-motive: lipsa copiilor, gelozie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la judecatorie-motive: lipsa copiilor, gelozie

Buna ziua,
Am depus o cerere de divort pe data de 8 decembrie 2017 dupa aproximativ 7 ani de casatorie. Inainte cu 3 ani de a ma casatori am facut un credit pe zece ani din care mi-am achizitionat o masina. Aceasta masina poate fi luata in calcul la partaj, avand in vedere ca creditul a fost facut inaintea casatoriei pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:35, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul este achizitionat inaintea survenirii casatoriei. Daca va interveni vre-o discutie, s-ar putea sa intervina pe seama cotei de contributie la achitarea creditului, in masura sau pentru perioada in care achitarea creditului a intersectat casatoria.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cand se dobandeste proprietatea bunului.
O veti rezolva, zic eu...
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca o parte a acelui credit s-a achitat si in perioada casatoriei atunci pentru acea suma sotia are dreptul la jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)