avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire pamant

Mama mea (recent decedata), a primit 40ha in retrocedări de la tatăl ei.
In Titlul de Proprietate figurează mama dar si soția fratelui ei (atunci decedat). Nu știu pe ce baza legală sa făcut aceasta împărțire. Nu stiu de existența unui document semnat de ea (donație etc) in aceasta privința.
Am șansa sa contestez aceasta împărțeala?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Mira1925, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:34, 1 Februarie 2018
Înseamnă ca cererea de retrocedare a fost semnată și de a 2-a persoana care apare pe titlu.
Faptul ca a doua persoana a semnat, dar având in vedere ca ea nu avea in principiu drept de mostenire, se poate contesta?
Trebuie sc studiate actele,nu veți primi un răspuns exact fără o informare exacta despre caz.Poate exista un certificat de moștenitor unde apare și a 2-a persoana.
Multumesc pentru informatie. Singurul document pe care il am este Titlul de Proprietate.
Sunt absolut sigura ca nu exista un certificat de mostenitor. Mai exista alte posibilități? Vreun document undeva intr-o arhiva?
Dacă certificatul de mostenitor (presupun declarat de mama?) este singura modalitate, totuși poate exista, (?), atunci unde se poate găsi? Am înțeles de la arendașul pamântului ca la primăria comunei respective ca nu exista nici un act.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Mira1925, utilizator

Alte discuții în legătură

Scoatere unui duplicat de la ocpi => situatie foarte complicata cu titlu de proprietate antar antar Buna ziua Am o problema mai complexa... Este vorba de un teren agricol in Calarasi obtinut prin retrocedare pentru care s-a emis titlu de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Smecherie legea 18 Brolin Brolin Bun ziua, Bunicul meu a decedat acum 6 ani.Mama si fratele ei(unchiul meu) sunt singurii mostenitori.Cand a decedat bunicul au cazut de acord sa imparta un ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)