avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public

Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala.
Anul acesta am devenit functionar public.
Trebuie sa ”scap” de firma? Sau pot numi alt administrator? Imi puteti indica si textele de lege care reglementeaza subiectul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 2 Februarie 2018
Legea 161/2003
Art. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
....
De aici ar rezulta ca daca firma are ca obiect de activitate comertul, iar eu in fisa postului nu am treaba cu aceasta activitate, pot fi si asociat unic si administrator in continuare?
Hmmm. Oare ANI ce ar avea de zis?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
kimbao, utilizator
In speta, ati inteles corect situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Infiintare firma de catre un functionar public alexandra-alteea alexandra-alteea Buna seara Sunt functionar public si as dori sa aflu daca pot infiinta o societate comerciala avand ca obiect ,,activitatea centrelor de fitness,, In cazul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public xp-kry xp-kry Un functionar public angajat in cadrul unui consiliu judetean, ca auditor intern , poate sa fie angajat si ca administrator de imobil , in cadrul unei ... (vezi toată discuția)