avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Avocat oficiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Avocat oficiu

Daca il dau in judecata pe tatal copilului pentru pensie si autoritate exclusiva,acesta neprezentandu-se si punandu-se un avocat din oficiu,acesta trebuie platit de mine?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
Monica1607, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica1607 , utilizator 08:28, 1 Februarie 2018
Buna ziua,
I se asigura obligatoriu aparare din oficiu doar daca este inchis intr-un penitenciar.
In caz contrar i se asiguira doar la cererea lui si daca dovedeste ca este in drept sa solicite ajutor public judiciar.
Buna ziua!Multumesc!Nu,nu este inchis.Este plecat din tara,insa el refuza categoric orice are legatura cu copilul,nu procura,nu pensie(desi mentionez ca e recunoscuta de el).Mi sa zis ca daca se citeaza si el nu apare niciodata, i se va pune avocat din oficiu si ca va trebui sa il platesc tot eu...Cum vine asta???
Ii stiti adresa ?
Nu daca nu se prezinta i se pune avocat, ci daca nu stiti unde este si se ajunge la citarea prin mica publicitate, instanta va numi un curator dintre avocaţii baroului, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului. De platit, il veti plati dvs, insa veti recupera sub forma cheltuielilor de judecata tot de la parat, daca veti castiga procesul.

Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos,da ii stiu adresa si nr de tel.Insa cel m-ai probabil sigur isi va schimba nr de tel numai sa nu mai dau de dansul,iar cat despre adresa,sigur nu ii va pasa ca va fi citat prin orice posibilitate.
Nu e vorba despre avocat din oficiu ci despre un curator numit dintre avocatii baroului din localitate. Curatorul este numit spre a putea face procedura de citare si a asigura apararea.

Veti avansa onorariul curatorului pe care il veti recupera sub forma cheltuielilor de judecata.

Indicati instantei nr de telefon, adresa de mail si adresa de resedinta daca le cunoasteti poate nu ajungeti la citarea prin mica pblicitate si numirea unui curator.

Alte discuții în legătură

Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Numire curator special in actiune in pretentii girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Avem pe rol o actiune in pretentii privind recuperarea unor sume de bani. . Parata nu se prezinta si nu s-a indeplinit nici procedura de citare. Am primit la ... (vezi toată discuția)
Proces custodie copil AnaMaria0926 AnaMaria0926 Ma numesc Ana Maria Constantin, din Babeni, jud.Valcea. Am 36 de ani si sunt mama unei fetite de 11 ani. De 10 ani imi cresc copilul singura, fara ca tatal ... (vezi toată discuția)