avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CERERE DE DESCHIDERE A PROCEDURII INSOLVENTEI DE CATRE ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CERERE DE DESCHIDERE A PROCEDURII INSOLVENTEI DE CATRE DEBITOR

Buna ziua,
As dori sa va cer parerera intr-o speta in care sunt direct interesat. Societatea la care am lucrat ca si consilier juridic iar , din acest an, ca si avocat , cu contract de asistenta juridica, a solicitat, ca si debitoare, intrarea in insolventa, prin procedura generala, intemeindu-se pe art. 32, alin. 1 din Legea 85/2006.
Societatea a mai fost supusa unei proceduri de insolventa, in cursul anilor 2005/2006, in cursul careia s-a declarat intentia de reorganizare iar ulterior, prin admiterea recursului impotriva sentintei de deschiderea procedurii insolventei si plata creantei , aceasta (procedura ), s-a inchis .
INTREBARE: Poate societatea, ca si debitoare , sa ceara ea deschiderea procedurii de reorganizare avand in vedere dispozitiile art. 30 din lege debitoarea nu poate formula o cerere de reorganizare daca au trecut mai putin de 5 ani de la ultima procedura ?
Eu sunt direct interesat deoarece mai am de recuperat onorarii neplatite si acum nu stiu daca le mai pot recupera avand in veder ca sunt mai multi creditori cu creante garantate. As face opozitie. Ce spuneti, am sanse?
Cel mai recent răspuns: Ioan Seria , Avocat 19:02, 20 Octombrie 2009
din pacate nu .pentru ca nu a trecut 5 ani
Asa spuneam si eu. Eu spun, din fericire. Nu am interes ca firma sa intre in procedura deoarece imi voi recupera creanta foarte greu.
Nu am interes ca firma sa intre in procedura deoarece imi voi recupera creanta foarte greu.

Prin opozitia la cererea de deschidere a procedurii insolventei formulate de debitor trebuie sa combateti elementele ce alcatuiesc continutul insolventei vadite sau iminente in care debitorul arata ca se afla prin cererea introductiva . In practica este destul de greu.
Mult succes!
Atunci ce rost mai are interdictia de a nu mai deschide procedura de reorganizare de catre debitor mai repede de 5 ani daca eu, ca si creditor trebuie sa o combat cu argumente cand ar fi suficient sa fac trimitere la acest articol de lege si sa fac numai dovada prematuritatii cererii?
Atunci ce rost mai are interdictia de a nu mai deschide procedura de reorganizare de catre debitor

Nu se numeste procedura de reorganizare ci procedura insolventei iar in cadrul acesteia poate sa ceara reorganizarea judiciara.
In cazul dvs debitorul cere deschiderea procedurii insolventei !! si nemaiavand posibilitatea de reorganizare va intra in faliment

Alte discuții în legătură

Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)
Contestatie la deschiderea procedurii generale a insolventei ContSters115121 ContSters115121 In cazul in care debitorul a cerut deschiderea procedurii generale a insolventei, solicitand si reorganizarea (fara a depune inca un plan de reorganizare) iar ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer insolventa firmei mele? glo glo am o societate comerciala si sincer sa fiu nu merge. am datorii ? facturi neplatite de peste 6 luni. mai mult decit atit am avut un control si a mai ... (vezi toată discuția)