avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestatie la deschiderea procedurii generale a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestatie la deschiderea procedurii generale a insolventei

In cazul in care debitorul a cerut deschiderea procedurii generale a insolventei, solicitand si reorganizarea (fara a depune inca un plan de reorganizare) iar instanta i-a admis cererea, creditorul se poate opune deschiderii procedurii daca in registrul de casa al acestuia figureaza o suma de bani considerabila care ar putea achita integral datoria creditorului si o parte din creantele celorlalti?
Multumesc si astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 19:03, 9 Februarie 2010
da, in principiu se poate.. interesul creditorului este sa-si recupereze creanta in totalitate si cat mai rapid si daca exista dovezi ca debitorul nu e insolvabil, atunci poate face contestatie
mayam a scris:

In cazul in care debitorul a cerut deschiderea procedurii generale a insolventei, solicitand si reorganizarea (fara a depune inca un plan de reorganizare) iar instanta i-a admis cererea, ............................... o suma de bani considerabila care ar putea achita integral datoria creditorului si o parte din creantele celorlalti?

Buna ziua,
Este o parte a mesajului Dvs. care "va cam incurca"
Faceti vorbire de indestularea Dvs. si de numai "o parte din creanta celorlalti".
Principiul general al procedurii insolventei este tratamentul egal si echitabil al tuturor creditorilor.
Daca Sindicul a admis, de principiu cererea debitorului, se poate ca acesta sa fie, cel putin, intr-o stare de insolventa iminenta.
Trebuie sa re-analizati situatia juridica si cea economica pentru a va motiva pertinent opozitia la deschiderea procedurii.
Cu stima,
Creditorul se poate opune la deschiderea procedurii initiata de debitor - este dreptul lui.
Daca in registrul de casa, mentionati ca are suma necesara achitarii creantei dumneavoastra si o parte din creantele celorlati - credeti ca in fapt si detine suma in casieria unitatii?
Sa fim seriosi, debitorul si-a cerut insolventa pentru ca nu are cu ce achita datoriile, a primit ceea ce a solicitat, chiar daca nu a depus plan de reorganizare si chiar daca il va depune probabil ca va esua si astfel a mai castigat cca 6-9 luni.
Cu siguranta nu are banii in casa, dar in cazul acesta, el trebuie sa justifice de ce nu detine acei bani fizic.
Din pacate nu putem sa facem dovada faptului ca societatea face plati in prezent pentru a reiesi faptul ca este solvabil.
Singurul lucru care ne-a dat de gandit ca ar fi solvabil, a fost faptul ca in registrul de casa apare o suma de bani considerabila si ne gandeam ca putem sa ne opunem deschiderii procedurii insolventei si astfel poate ne recuperam debitul...... Putem, in opozitie, sa ne legam doar de registrul de casa?
Multumesc!
Pentru a fi admisibila opozitia dumneavoastra trebuie sa dovediti ca debitorul a introdus cererea cu rea intentie si mai ales ca NU se afla in incetare de plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Incetare actiune Crina001 Crina001 La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 ... (vezi toată discuția)