avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarare Autoturism cu contract comodat la Taxe si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarare Autoturism cu contract comodat la Taxe si Impozite

Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti, sectorul 3. Folosesc un autoturism cu nr de TR (Teleorman), declarat la Taxe si Impozite Teleorman (pentru care se plateste bineinteles anual taxele aferent pentru masina).
Pentru acesta masina, am primit un loc de parcare in jurul blocului unde locuiesc (locuinta unde sunt si proprietar). Folosesc un contract de comodat pentru aceea masina (proprietarul masinii in acte este tatal meu).

Conform comunicatului lansat recent: "[ link extern ] /:
Menționăm faptul că pentru a obține un loc în parcările de reședință prin oricare din cele două modalități, proprietarii de autoturisme, cei care dețin în folosință un autoturism în baza unor contracte de comodat sau în baza unor contracte de leasing trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- autoturismul să fie declarat fiscal la Sectorul 3;"

Contractul de comodat a fost incheiat sub semnatura privata (cred ca acesta este termenul juridic), il pot incheia fara probleme si la un notar.

Intrebare: Pot pe baza unui contract de comodat, sa declar masina cu nr de TR la Taxe si Impozite Sector 3, astfel incat sa platesc taxele pentru masina in Sector 3 --->> sa pot beneficia de locul de parcare in continuare>

Multumesc in avans pentru raspunsuri si ajutor.

Cu stima,
Ionut Romînu
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2018
IonutR, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 11:28, 12 Septembrie 2018
Buna seara! Pe numele cui este inregistrata in prezent masina? Pe numele proprietarului?
Dvs. aveti domiciliul sau resedinta in sect 3?
Masina se inregistreaza la Taxe si Impozite in localitatea unde proprietarul acesteia are declarat domiciliul fiscal. Domiciliul fiscal, pentru persoane fizice coincide cu domiciliul din Cartea de Identitate.
Eu banuiesc ca masina e inregistrata pe numele tatalui dvs - proprietar.
Declararea auto in sector 3 ar insemna ca dvs sa detineti un contract de vanzare-cumparare al auto in baza caruia sa puteti inregistra masina in sector 3 (actul de dobandire).
Nu cunosc in ce mod v-ar ajuta contractul de comodat intre doua persoane fizice.

Declaratia de impunere pentru stabilirea impozitului asupra mijloacelor de transport detinute de persoanele fizice:

Miloace de transport - Descarca formular ITL005/2016

Actul de dobandire(ex.: contract de vanzare - cumparare / factura fiscala / act de donatie etc.) tradus in limba romana (acolo unde este cazul) in conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala;
Actul de identitate;
Cartea de identitate;
Fisa de inmatriculare;
Certificat de atestare fiscala emis de DITL al unitatii administrativ-teritoriale unde vanzatorul isi are domiciliul;
Buna seara,
Masina este pe numele tatalui meu, este declarata la taxe si impozite in orasul local (din judetul TR). Singura solutie in acest caz este sa o inregistrez pe numele meu (contract v-c intre mine si tatal meu, drumuri catre taxe si impozite, DRPCIV, etc).
Multumesc pentru ajutor.

Cu stima,
Ionut
Asa este, ati inteles corect. Pentru vanzarea auto, tatal dvs. trebuie sa aiba toate taxele si impozitele achitate la zi.
Buna seara

Sunt intro situatie similara. Pe locul de parcare am inregistrata masina inmatriculata in Brasov iar acum doresc sa o transfer pe numele sotiei care domiciliul in sectorul 3 Bucuresti. Intrebarea este daca transferul masinii catre sotie presupune si inmatricularea acesteia in Bucuresti.
Buna ziua, Codrud !
La dvs. este o discutie privitoare la faptul ca doriti transferul unui bun mobil intre soti. Daca masina a fost achizitionata in timpul casatoriei, aceasta este deja bun comun la taxe si impozite chiar daca figureaza pe numele unuia dintre soti.
Va sfatuiesc sa mergeti sa intrebati la primaria sector 3 unde se iau in evidenta auto la rol fiscal, mergeti cu o copie a certificatului de casatorie, Eventual mergeti sa intrebati la un notar cum se face transferul de pe numele dvs pe numele sotiei bunul mobil deja aflat in proprietate comuna, nu cred ca e posibil un contract de vanzare-cumparare, nu ar avea logica.
Va trebui intradevar trecuta masina pe domiciliul sotiei la preluarea pe rol fiscal si schimbate actele masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare in bucuresti si resedinta in alta localitate adelina_c adelina_c Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Anul trecut am achizitionat un apartament in Bucuresti, sector 3 insa nu am schimbat ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare sector 3 Edi86 Edi86 Buna dimineata, Am primit in aceasta dimineata instinatarea de plata a locului de parcare. Impreuna cu aceasta instintare, a venit in plic si \"Notificare ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)