Buna seara!
Trebuie sa scrie in actele de executare felul in care poate fi sau va fi executata asociatia. Sa nu uitam ca la baza crearii acestei forme asociative a proprietarilor condominiului se afla tocmai proprietarii. Asociatia de proprietari se va indrepta impotriva proprietarilor, depinde de unde provine debitul executat. Nu stiu clar care sunt procedurile juridice in cauza.
Este important de precizat creditorul care se poate indrepta cu executarea asociatiei de proprietari inclusiv asupra sumelor lunar percepute de la locatari
Pot inceta plata intretinerii pentru a recupera suma pe care asociatia de proprietari ar fi trebuit sa mi-o plateasca in baza hotararii judecatoresti ? E suficient sa notific Asociatia? se poate opune? Va multumesc
Buna ziua!
Una e una, alta e alta.
Adica, trebuie vazut ce scrie in hotararea judecatoreasca, daca e executorie, definitiva, cand a fost data hotararea, daca trebuie ceruta incuviintarea executarii hotararii, In caz ca veti cere in instanta executarea hotararii, ma gandesc ca puteti solicita compensarea datoriei dvs. periodice la intretinere actuale sau viitoare cu creanta avuta la asociatie.
Eventual incercati sa faceti o adresa catre asociatie si sa asteptati raspunsul. Numai ca raspunsul asociatiei trebuie asumat de o persoana indreptatita care sa aiba si notiuni solide de drept, in aceasta speta pentru ca solutia oferita de asociatie sa indeplineasca toate conditiile de legalitate. Sa nu faceti impreuna demersuri care, ulterior sa nu fie recunoscute, valabile si sa trebuiasca sa le refaceti.
A fost o idee, nu stiu exact cum sa procedati.