avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare proprietar restantier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare proprietar restantier

Din 1999 cand ne-am infiintat ca Asociatie de proprietari la ap.x figura dl.Popescu .Acesta nu si-a platit intretinerea ,a fost dat in judecata ,s-a obtinut sentinta favorabila asociatiei . Cand am solicitat extras de carte funciara , acesta apare ca vandut din 2002 doamnei Y . Domnul Popescu locuieste si acum in apartament si tot nu a platit intretinerea .Am solicitat ajutorul politiei pentru aflarea datelor doamnei Y pentru a o da in judecata .Ce facem cu hotararea definitiva impotriva d.lui Popescu ? Putem sa o punem in executare daca a vandut apartamentul ? Restantele lui sunt incepand cu 2007 ,
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 11:32, 14 Octombrie 2010
Daca dl Popecu nu detine calitatea de proprietar al spatiului cu destinatia de locuit,care a acumulat restante,nu va puteti indrepta cu pretentii impotriva acestuia
Daca vanzarea apartamentului s-a incheiat in timpul sau pana la ramanerea definitiva a hotararii de obligarea la plata a debitului acumulat,aveti dreptul sa formulati actiune revocatorie(pauliana) prin care sa solicitati revocarea contractului de vanzare cumparare si reintrarea acestuia in proprietatea dlui Popescu care a acumulat restanta
Avand in vedere situatia ,preventiv se impune sa solicitati OCPI notarea in evidente ,a hotararii judecatoresti,cu scopul de a nu permite continuitate in practica de tranzactionare a imobilului
Dumneavoastra aveați un proces pe rol.Pentru vanzarea apartamentului trebuia
sa aibă din partea asociației o adeverința ca este cu plata la zi.Cum s-a facut asta?
In alta orine dacă dl.Popescu este chiriaș și a fost beneficiarul utilitaților puteți
să-l debranșați dela toate acestea.
Cand noi l-am dat in judecata pe dl. Popescu , in 2009 acesta nu mai era proprietar si totusi instanta nu ne-a cerut nici o dovada , noi am aflat acum ca nu mai este proprietar cand am vrut sa punem in executare sentinta . De debransat nu putem , pentru ca ar fi un abuz asupra drepturilor dumnealui.
Avem un apartament despre care am aflat ca s-a vandut in 2009 , fara nici o adeverinta , doar cu declaratie pe proprie raspundere ca nu are datorii . Lucrul acesta l-am aflat de la notarul care a incheiat tranzactia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare nul Ovexx Ovexx Buna ziua Ma numesc persoana ... Z Eu am cumparat un apartament incheind un contract de vanzare cumparare la NOTAR cu persoana ...Y in anul 2009 la 31 iulie ... (vezi toată discuția)
Executare silita datorie asociatie locatari tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Avem următoarea speţă: În anul 2012 s-au acumulat 5000 ron datorii la întreţinere a unui apartament aparţinând soţilor Popescu, datorii ... (vezi toată discuția)
Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)