avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proprietar decedat, se poate folosi masina?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proprietar decedat, se poate folosi masina?

Buna ,

am citit urmatorul pe internet si nu stiu cat de valid este? :

"Atat impozitul cat si ITP-ul si asigurarea obligatorie se pot face si de catre alta persoana ( nu este obligatoriu sa le faca proprietarul din acte ). Asta inseamna ca masina poate circula in legalitate chiar si dupa moartea proprietarului "

Tatal meu a decedat recent, masina era pe numele lui dar eu o foloseam. Vom incepe demersurile de mostenire si voi trece masina pe numele meu sa pot achita RCA ( care expira in martie ) si ITP ( aprilie) .
Legal pot circula cu masina pana atunci? Mentionez ca pe RCA ul inca valabil e introdus ca al doilea conducator si eu. In caz de tamponare ar fi valabil RCA ul?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:34, 31 Ianuarie 2018
Buna seara,
Da, puteti sa o folositi dar macar mergeti la un notar si acceptati succesiunea daca nu o dezbateti.
daca va trebui sa se prezinte proprietarul (accidente, etc.) atunci ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire masina warwar2001 warwar2001 Salutari am o intrebare.. tatal meu a decedat in noiembrie iar singurul lui lucru a fost masina pe numele lui... Aici vine problema.. Noi suntem 2 copii Eu si ... (vezi toată discuția)
Redobandire inmatriculare auto paulcaciulatu paulcaciulatu Buna ziua detin un autoturism Dacia 1100 inmatriculat in Romania cu carte de identitate,talon avand nr. de inmatriculare B-04-UZH,este masina tataluimeu ... (vezi toată discuția)
Circulatie fara rca platit andreiionel andreiionel Sunt in divort cu sotia mea iar masina este la ea. In aprilie expira polita RCA iar masina este pe numele meu. Cine plateste amenda daca va ... (vezi toată discuția)