Salutari am o intrebare.. tatal meu a decedat in noiembrie iar singurul lui lucru a fost masina pe numele lui... Aici vine problema.. Noi suntem 2 copii Eu si sora mea... noi vrem sa pastram masina dar cum facem sa o trecem pe numele nostru.. si ce costuri sunt. Se poate circula cu acea masina asa? Doar sora mea are permis si este majora.Cand a murit era divortat de mama.. Asigurarea si ITP ul expira luna asta..
Inainte de toate , dvs trebuie sa dezbateti mostenirea ramasa dupa moartea tatalui pentru a putea rezolva si problema actelor . Cat priveste problema circularii cu masina , pana la momentul dezbaterii succesiunii , nu aveti nici o restrictie legala sa nu puteti circula cu ea . In cazul in care sunteti opriti , la un control in trafic , prezentati documentele si mentionati ca masina e a tatalui dvs .
Am inteles si va multumesc pentru raspuns.. dar sa zicem ca am un prieten cu permis pentru ca eu momentan sunt minor.. el nu poate pati nimic daca conduce el masina atata timp cat sunt si eu cu el nu?
Atata timp cat aveti toate actele masinii ( Talon , asigurare , etc ) iar dvs purtati numele tatalui ( sa se vada legatura cu proprietarul masinii ) nu se intampla nimic .
Mai am o intrebare daca se poate... ITP ul a expirat iar asigurarea expira la sfarsitul lui martie... cum pot face itp ul si asigurarea inainte de a face succesiunea.. Iar daca sora mea este incepatoare cat ar trebui sa plateasca asigurarea ca stiam ca este mult mai scumpa.. Masina este 1.6 benzina.
Pentru ITP , faceti programare la o statie ITP unde va prezentati cu actele masini ( cartea si certificatul masini ) iar pentru asigurare , momentan , daca mai aveti o copie dupa C.I. tatalui o faceti pe numele lui ( chiar daca e mort , masina inca se afla pe numele lui ) . Asigurarea o puteti face atat on-line cat si fizic la unul dintre agentii de asigurare impreuna cu actele masinii si copia dupa CI proprietarului .
Acte auto
BogdanGTX
Tatal meu a decedat anul trecut iar acum m-am hotarat cu sora mea sa facem ceva cu singurul obiect care a fost pe numele lui fiind Masina.
Deci vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Masina mostenita
olympya
buna ziua.
v-as ruga sa ma ajutati in ceea ce priveste o problema legata de o mostenire de masina.
am mostenit o masina prin succesiune si problema este ca ... (vezi toată discuția)