avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna ziua ,Ma numesc Cristian,cu respect va rog sa ma informati ,cu privire la perioada de despagubire rca si daca asiguratorul este obligat sa ma informeze in scris de suma acordata. Mentionez ca am solicitat reparatia in regie proprie si toate informatiile cu privire la suma si reparatia masinii le am numai telefonic de la inspectorul de caz. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 12:22, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. ati trimis asiguratorului RCA o cerere de despagubire, acesta e obligat ca, in termen de 30 de zile, sa va raspunda, in scris, cu confirmare de primire: fie va face o oferta de despagubire, fie va comunica motivele pentru care nu accepta, in totalitate sau in parte, plata despagubirii, asa cum ati solicitat dvs. Daca va trimite o oferta de despagubire, plata trebuie facuta in termen de 10 zile de la data la care dvs. ati acceptat oferta. Daca nu va comunica n scris in termen de 30 de zile respingerea cererii de despagubire, in tot sau in parte, sunt obligati sa va plateasca toata suma solicitata de dvs. Daca platesc cu intarziere, va datoreaza penalitati de 0,2%/zi din suma neachitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata despăgubire rca popamdl popamdl Buna, In contextul modificărilor legislative, care este termenul in care asiguratorul este obligat sa faca plata despagubirii de la data acceptării ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Perioada despagubire dosar rca Andr3yAK Andr3yAK Buna ziua, Am avu tun accident pe data de 28.02.2018 in care nu am fost vinovat. In urma constatarii amiabile am depus dosarul la asiguratorul vinovatului, ... (vezi toată discuția)