avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptia executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptia executarii silite

Am contractat un credit de nevoi personale de 2000 lei in anul 2007 cu scadenta in 2008. Nu am reusit sa l platesc si am fost pus in executare dupa care nu am mai primit niciun act. Anul trecut mi au virat finantele in cont 360 de lei care mi s au retinut. Anul acesta am primit somatie de plata de la un alt executor cu incuviintare de executare de la instanta. Ce sa fac? Nu era prescrisa executarea mai ales ca nu am facut nicio plata voluntara? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 15:02, 1 Februarie 2018
Depinde. Poate au operat cauze de intrerupere a executarii, date de la care incepe a curge un nou termen de prescriptie. Toate aceste informatii le puteti afla din dosarul de executare.
Buna ziua!
Nu ati detaliat suficient problema dvs. ca sa puteti primi un raspuns concret la intrebarea ce sa faceti. Executarea nu se prescrie pe motiv ca nu ati facut nicio plata voluntara.
Trebuie studiate contractele de credit, clauzele lor, actele de executare. Dupa o atenta analiza, in cadrul careia se va urmari daca s-au respectat toate procedurile legale, de catre toti creditorii, de debitor, de tertul poprit, calcului dobanzilor, penalitatilor, felul in care executorul a purces la executare, cu sau fara respectarea legii. Sunt situatii in care nu se contesta debitul, in schimb se contesta calculul penalitatilor, a comisioanelor bancare, daca exista hotarari ale instantelor general aplicabile bancii privind anularea unor comisioare, trebuie stiuta jurisprudenta in cauza, daca exista vreun Recurs in interesul legii ce v-ar putea ajuta, etc. Trebuie bine documentat cazul pentru a afla daca aveti sanse sau nu la diminuarea datoriei.

Sunt mai multe articole pe care va recomand sa le cititi din Codul Civil si cel de procedura civila.
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita, sume poprite nevirate creditorului de catre executor LUCAT LUCAT Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema.Am un credit neplatit la timp. Banca creditoare a introdus actiune la instanta, s-a emis hotarare definitiva de ... (vezi toată discuția)
Continuarea unei executari dupa incetarea ei... ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri documentate legal cu privire la umatoarea situatie juridica legata de executarea silita: In aprilie ... (vezi toată discuția)