avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de imputernicire

buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o privinta presonala; parinti mei au o casa la tara pe care ar vrea sa mi-o da mie cu clauza de intretinere, pana aici toate bune dar, am si o sora care a primit deja prin contract de vanzare cumparare jumatate din curte si a construit casa pe jumatatea ei, deci ar insemna ca eu sa primesc cealalta jumatate de curte cu conditia mai sus mentionata, pe jumatatea mea este si casa batrineasca, ei locuiesc acolo, si imi dau cu clauza ca sa nu ii pot da afara, pana aici nu ar fi o problema eu nu intentionez asa ceva am apartament si sunt parintii mei. Problema mea este daca fac acest tip de act cat de usor se poate desface si mai ales daca se poate desface de catre sora ? daca sora imi poate "sparge" actul ? ce alt tip de act as putea face? si o alta rugaminte poate in caz de deces al unui parinte celalalt sa imi faca act singur, sa imi lase averea :) Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sorincostel , utilizator 21:16, 20 Octombrie 2009
Avand in vedere relatia de frati si interesul mentionat de eventuala ridicare de pretentii,este de preferat sa contactati notar.
De preferat ar fi sa incheiati contract de vanzare -cumparare
In caz de deces ,la dezabaterea succesiunii participa toti cei cu drept legal la succesiune ,astfel incat dorinta exprimata de catre dvs ,
sa imi faca act singur,imi lase averea
nu poate fi indeplinita
Numai parintii pot cere in instanta rezilierea contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, daca fac dovada ca nu ati respectat clauza. Sora nu poate cere acest lucru. La decesul parintilor, dispare clauza de intretinere si deveniti proprietarul casei si al terenului. Daca decedeaza un parinte, celalalt nu va mai poate face actul de vanzare cumparare decat pentru partea lui, pentru partea celui decedat urmand sa se faca succesiune.
Puteti incheia un contract de vanzare cumparare cu drept de abitatie......astfel nu se mai poate invoca in instanta (daca se doreste rezilierea contractului) faptul ca nu ati acordat intretinere, pt ca parintii au doar dreptul de a locui acolo , nu si de a fi intretinuti.
Contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat de frati invocand simulatia.
Daca contractul de vanzare cumparare prevede si plata pretul este destul de greu de demonstrat simulatia.
Daca cunoasteti un caz concret ....va rog sa mi-l precizati si mie.

Alte discuții în legătură

In caz de divort... brachma brachma va rog, am o nelamurire! parintii mei vor sa mi faca acte de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, pt casa si teren. in cazul in care eu divortez, aceste ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
Donatie? Diana123123 Diana123123 Buna ziua, Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)