avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Buna ziua,

Ce se intampla cu orele suplimentare trecute pe condica de prezenta, care nu sunt platite ? Tin sa mentionez ca vreau sa imi dau demisia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termen de 60 de zile dupa efectuarea acesteia, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

Daca in termen de 60 de zile de la efectuarea orelor suplimentare, nu vi s-a acordat ore libere platite, atunci dupa acest termen munca suplimentara vi se va plati cu un spor de minim 75% din salariul de baza.

In situatia in care inceteaza c.i.m., atunci munca suplimentara - avand in vedere ca nu mai poate fi compensata cu ore libere platite - va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare valistapanu valistapanu sant angajat in cadrul unei firme in bucuresti,cu contract legea 53-2003,conducator auto,periada nedeterminata,sant supus la nenumerate ore suplimentare pe ... (vezi toată discuția)