Sa-u incuviintat de instanta de judecata un material probatoriu.
Partea nu a dat curs incuviintarii ,motivand fel de fel de prostii ,respectiv instanta sa face ca nu vede ,in calitate de justitiabil si solicitant al probelor incuvintate ,ce demersuri sunt necesare sa efectuiez,atit cat priveste partea,cat si pe de alta parte,instanta sa ia masuri pentru aducerea acestor probe pe care le consider esentiale.
Va multumesc!
Daca instanta a oblgiat partea adversa sa depuna probele si acestia nu le vor depune, veti fi in avantaj. Nu am inteles foarte multe din ce ati spus dvs.. Depinde si de ce probe vorbim: inscrisuri, martori, expertize, etc..
Inscrisuri,care rezultau ca urmare efectuarii unor operatiuni ,si care acuma nu ar mai exista dupa cum seugereaza.Problema mea este ca parca,instanta ar tine "cu ursu",doream un argument in drept ca sa oblig instanta de a reveni cu solicitarea catre parte,sub o anumita sanctiune.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand sarcina probei ii revine celui care face o sustinere, existand si exceptii ( vezi litigii de munca ).
E greu de inteles ce se intampla mai exact: inteleg ca societatea care trebuia sa depuna inscrisurile, nu o face si invoca ca nu le mai are. Instanta va lua act de acest aspect si va judeca in consecinta. Vedeti si art. 295 CPC.