avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mijloace de proba in procesul civil - propunerea, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mijloace de proba in procesul civil - propunerea, incuviintarea si administrarea probelor

Buna ziua, sunt parte intr-un poces civil. Instanta a cerut ambelor parti pt. un anumit termen-depunerea probatoriului in scris; eu am depus cererea - partea adversa NU.
Deasemenea, instata a anuntat deja pt. termenul urmator discutarea unei probe fara a face incuviintarea probelor printr-o incheiere in scris conf.art 258 C.pr. civ.(sau dezbaterea probelor, cum prevede legea). Eu doresc incuvintarea probelor in scris,
fara sa se sari etapele, in dorinta de a termina repede un proces. Intrebare: cum procedez la urm. termen se poate invoca viciu de procedura? Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:49, 17 Martie 2013
Probabil ca una sau mai multe probe propuse de catre parti are lacune de admisibilitate.
In rest, se aplica art. 255 din NCPC.
procesul este guvernat de cpc in vigoare la data depunerii actiunii.
Ati verificat incheierea de sedinta pt a vedea ce a dispus exact instanta?
Proba admisa a fost pusa in prealabil un discutia partilor? Ce fel de proba este?
Administrarea probelor se face potrivit legii in Vigoare la data administrarii lor - art 26 al.2 NCPC
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Madalina Pascu, Avocat
am in vedere alin. 1 privind admisibilitatea si puterea doveditoare pentru a fi incuviintate si nu procedura de administrare care este subsecventa acestora.

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Nepronuntarea asupra unei cereri de incuvintare probatoriu poate ... Antik Antik Nepronuntarea asupra unei cereri de incuvintare probatoriu poate atrage nulitatea incheierii de sedinta ? Am depus o cerere de repunere pe rol a unui ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)