avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa de o PJ intracomunitara cu comanda pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa de o PJ intracomunitara cu comanda pe site romanesc.

Buna ziua. In noiembrie 2017 am facut o comanda pentru un recipient de apa, pe un site romanesc cu adresa de contact in Romania si telefon de Romania. Comanda a fost facuta on -line. Pentru ca recipientul de pastrarea apei era pentru firma am dat datele pentru facturare. Numai ca factura a fost facuta de o firma din Slovacia. Am sesizat acest lucru in ianuarie 2018 cand am transmis catre contabil documentele.
Am inteles ca aceste facturi se declara in termen de 5 zile la ANAF si pentru asta trebuie schimbat vectorul fiscal si alte nebunii cu amenzi. Nu am facut niciodata achizitii intracomunitare si nu am stiut acest lucru.
Problema este ca persoana care raspunde la numarul de telefon din Romania este doar un traducator/reprezentant ptr firma din Slovacia. L-am rugat sa ia legatura cu ei si sa anuleze factura, sa o emita pe persoana fizica. Din pacate nu gasim intelegere.
Este legal ce fac ei? Sa aibe magazin online in Romania si sa emita facturi din Slovacia. Cum ii putem determina sa anuleze aceasta factura ? Sau ce variante avem cu ANAF-ul fara sa fim amendati. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Magazin online din romania, factura din slovacia? sorcy3k sorcy3k Am intampinat urmatoarea situatie - am comandat un produs de pe un magazin online (aparent) romanesc: www.xxx.ro (cu punct de lucru in Romania, la contact avea ... (vezi toată discuția)
Help urgent: achizitie intacomunitara "din greseala" de pe site romanesc Gabby26 Gabby26 Am urmatoarea situatie: La finalul lunii ianuarie am facut o achiztie de pe un site din Ro, (extensia .ro - limba romana, numar de contact romanesc, adresa de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)