avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie

buna ziua am si eu o nelamurire tatal meu a fost pensionat pe caz de boala in anul 2009 pana in anul 2012 dupa care a iesit la pensie de drept cei de la casa de pensii a trimis o notificare prin care se rezulta ca sub numitul ....... a primit pensia de boala necuvenit am fost la ei cu toate actele care atesta ca este bolnav si au zis ca nu exista dosar la casa de pensii si sa ma duc la serviciul de expertiza medicala a capacitatii de munca am fost la ei am intrbat de numarul de dosar au zis ca este dar nu poate sal arate mentionez ca am toate actele cate atesta ca sotul meu este bolnav de gradul 2 diagnostic cod i63, i10 eu am drepul sa ma uit in dosarul sotului meu care este la serviciul de expertiza medicala a capacitatii de munca sau sa cer o copie a dosarului.Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
valy3476, utilizator
Cel mai recent răspuns: valy3476 , utilizator 09:35, 2 Februarie 2018
In cuprinsul notificarii vi s-a cerut sa va prezentati cu anumite acte ?
Nu miau cerut nici un act zic ca nu este dosar de pensie de boala dar tatal meu are toate actele originale de la comisia de expertiza iesirile din spital plus actele care ateste ca au fosti cei de la primarie .

Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
valy3476, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil s-a gandit cineva ca ar putea pretinde suma acordata cu titlu de pensie pe caz de boala, dupa ce a pierdut dosarul in baza caruia pensia a fost acordata. Restituirea pensiei acordate nu se poate pretinde pur si simplu , doar pentru faptul ca nu exista dosar...
numarul de dosar este pe foaia care o am acasa dosar pensie de boala decizie medicala aceste doua numere de dosar zic ca sant dar nu poate sa le arate ami puteti spune un articol de lege prin care pot sa cer de la serviciul de expertiza deosarul de boala sau sa pot face copii sa le duc la casa de pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de boala valy3476 valy3476 Buna ziua am si eu o nelamurire tatal meu a fost pensionat pe caz de boala in anul 2009 pana in anul 2012 dupa care a esit la pensie de drept cei de la casa de ... (vezi toată discuția)
Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate. ContSters209138 ContSters209138 Buna ziua, Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Daca am grad de handicap 1 grav. pot lua si pensie de invalid? bogdiani bogdiani buna ziua stimati avocati.in primul rand tot respectul pentru munca care o faceti.as vrea sa ma ajutati si pe mine.sa imi da-ti niste sfaturi bune... despre ... (vezi toată discuția)