avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut un împrumut la SANTANDER UK și m-am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut un împrumut la SANTANDER UK și m-am întors în țară pentru că nu mai reușeam să-l plătesc. Ce mi se poate întâmpla?

Buna .. am facut un împrumut la SANTANDER de 16000£ in anglia si si nu mai reușeam să plătesc.. am plecat in romania .. ce mi se poate întâmpla . nu mai platesc creditul de 4 luni. ms
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Ms pentru info! Spuneti ca ma va cauta chiar dacă eu nu am nimic pe numele meu ? Sau ma va cauta atunci când ei vor vedea ca muncesc cu acte in regula sau bunuri pe numele meu?
~ Conținut șters la cerere ~
Există un cântec al lui Bob Dylan, “When you've got nothing, you've got nothing to loose.”, nu-ţi mai traduc că vii din UK. Închisoarea datornicilor, deseori întâlnită în romanele englezeşti, nu mai există. Aşa că stai liniştit.
Ce va face banca? Asta nu-ţi poate spune nimenea. Dar trebuie să-ţi dai seama că, dacă orice ţepar mioritic o poate păgubi de 16000 GBP, ar da repede faliment. Doar tu ştii în ce condiţii ai luat împrumutul şi în ce măsură fapta nu intră în zona penalului. Ei sunt foarte pricepuţi în a trata astfel de situaţii, reţine şi faptul că dreptul de proprietate este imprescriptibil.

robert adi a scris:

Ms pentru info! Spuneti ca ma va cauta chiar dacă eu nu am nimic pe numele meu ? Sau ma va cauta atunci când ei vor vedea ca muncesc cu acte in regula sau bunuri pe numele meu?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici in US banca are voie sa vinda datoria ta unei alte organizatii sau unor indivizi particulari. Sint tipi care cumpara datoria ta de 15000 pentru 500 si incep sa te caute iti telefoneaza acasa la servici pot sa te viziteze acasa si la servici. Aici legile sint foarte clare nu pot sa te ameninte fizic sau sa vina la tine acasa dupa ora 9. Eu personal as fi foarte nefericit sa am pe cineva la 8 seara cautindu-ma si cerindu-mi frumos 15000. Nu stiu cum este in Europa poate au alte legi.

Aici este Credit Score, toate imprumuturile tale si fiecare plata sau neplata sau intirziere de plata este in aceasta baza de date pentru toate bancile din US, in functie de cum iti platesti datoriile Credit Scorul primesete o valoare. Daca ai un serviciu bun ai platit toate datoriile la timp ai un Credit Score mare. Cind te duci sa iei un imprumut la banca se uita la Credit Score si primesti imprumut cu dobinda in functie cit de bun este Credit Score, Spre exemplu daca ai un Credit Score de 780 primesti imprumut cu dobinda de 3.5% daca ai 680 este 4.5% iar daca ai 600 te trimit la plimbare. Deci o intirziere de citeva zile la plata te poate costa mai tirziu zeci de mii de dollari. O teapa la banca nu mai vezi imprumuturi pentru cel putin 7 ani. Eu vad ca tu ai primit imprumut in UK desi nu ai platit un imprumut in Italia, probabil nu exista Credit Score pentru intreaga Europa.

Nu numai atit cind incerci sa te angajezi la o firma buna cu salariu si conditi bune se uita la Credit Score cind vad ca ai un Credit Score redus vor anagaja pe alt cineva care este mai serios decit tine (adica are Credit Score mai mare). Probabil nici o banca sau institutie financiara nu vor vrea sa te mai angajeze pe tine si sotia ta. Cind copii tai vor sa se duca sa ia un imprumut ca sa studieze la facultate banca cere un garantor iar tu cind incerci sa garantezi vei fi respins. Deci o teapa care ai tras-o unei banci acum 20 de ani va insemna pentru copii tai ca au pierdut sansa unei vieti mai bune.

Alte discuții în legătură

Abandon Bety111 Bety111 Buna ziua! In urma cu 2 ani am divortat de fostul sot!Cei 2 copii rezultati din casatorie,mi-au fost incredintati mie!De 5 luni de zile el a itentat proces ... (vezi toată discuția)
Banca incearca sa ma pacaleasca? cosminwon cosminwon Buna seara!Acum cateva luni de zile,am explicat problema mea legata de banca,dar din pacate nu mai pot posta acolo!Astazi am fost chemat la banca,unde mi sa ... (vezi toată discuția)
Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)