avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon

Buna ziua!
In urma cu 2 ani am divortat de fostul sot!Cei 2 copii rezultati din casatorie,mi-au fost incredintati mie!De 5 luni de zile el a itentat proces legat de programul de vizita,eu am angajat un avocat,la prima infatiseare nu s-a prezentat,la a doua a cerut sa se judece in lipsa si urmeaza a treia infatiseare pe data de 12.12.2011!Numai ca lucrurile intre timp au luat o intorsatura grava,adica:el(fost angajat la M.A.I.,dandu-si demisia,nu inainte de a lua imprumut de la C.A.R. o suma foarte mare,avand drept giranti colegii de munca) de 3 luni de zile a fugit din tara impreuna cu fosta amanta,actuala concubina si pensia alimentara nu a mai platit-o de 2 luni,iar la un credit pe care l-a luat cand eram casatoriti,eu fiind co-debitoare,a renuntat sa -l mai plateasca,ceea ce cred eu ca banca ma va sili pe mine sa-l achit!
In conditiile prezentate mai sus,va rog frumos,sa ma sfatuiti cum sa procedez,din cate am inteles ceea ce a focut el se cheama abandon familial(sau ceva de genul,scuzati termenii gresiti),ar trebui sa existe o metoda prin care el sa fie tras la raspundere de acest lucru,care pasi trebuie sa-i urmez pentru a-l decadea din dreptul de tata pe acest depravat social(tin sa precizez ca la proces am adus 2 martori care cunosc subiectul,iar copii nu vor sa auda de el).Indiferent in ce tara straina este el nu poate fi tras la socoteala de ceea ce a facut?Ma gandesc ca drepurile copilului sunt la fel si la noi si in Europa!Nu mai stiu ce sa mai fac!Am ajuns la capatul puterilor!Legat ce creditul acela la care sunt co-debitoare exista vre-o sansa sa nu-l platesc eu,la ora actuala chiar nu am cum sa il achit(eventual banca sa-mi retina din salariul meu rata lunara aferenta creditului)!Chiar sunt nevoita sa fug si eu din tara?
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez!
Va multumesc anticipat
:((
Cel mai recent răspuns: Bety111 , utilizator 09:58, 15 Noiembrie 2011
1.pentru faptul ca nu a achitat pensia de intretinere puteti sa ii faceti plangere penala pentru abandon de familie
2.cu privire la credit, daca sunteti codebitoare banca se va indrepta impotriva dumneavoastra. daca nu puteti plati se va pune poprire pe salariu
Plangerea penala pentru abandon de familie ce efect va avea asupra lui daca el este in Italia,Spania.....si pur si simplu nu-l doare nici in cot!!!???
stiu anchetataorii sa isi faca treaba destul de bine si daca isi dau interesul il cauta si in ''gaura de sarpe''
;)
Tocmai am citit art.305 CP lit. c),unde cred eu ca acolo se incadreaza,este vorba de inchisoare intre 1 an si 3 ani sau cu amenda,dar asta implica urmarirea lui internationala?
Legat de creditul acela,pe mine daca banca ma obliga sa-l platesc,eu la randul meu pot sa-l recuperez inapoi de la el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere co-platitor/co-debitor din credit prima casa dupa partaj Andrey28 Andrey28 Buna ziua! As avea ne voie de ajutor cu un raspuns la urmatoarea speta: In urma partajului din urma cu cativa ani s-a stabilit ca la mine sa ramana ... (vezi toată discuția)
Numai vreau sa fiu girant ralukutza ralukutza Buna Ziua, Am si eu o intrebare: Acum 3-4 ani sora mea a facut un credit la un C.A.R la care eu m-am pus girant..de anul trecut nu isi mai achita ea ratele ... (vezi toată discuția)
Litigiu bancar pietrelevorbesc pietrelevorbesc Sotia mea este co-debitoare la un credit pe care l-a luat fostul ei sot in vremea cand erau impreuna!De o luna fostul sot(fugit din tara) n-a mai platit rata ... (vezi toată discuția)