avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... DESPRE BULETIN
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

DESPRE BULETIN

Buna se poate face buletinu in alt judet eu ma nascut la hunedoara și as vrea sa al fac la sibiu ma poate lua cineva in spatiu dece acte am nevoie va multumesc
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 01:37, 2 Februarie 2018
ELIBERAREA CĂRŢII DE IDENTITATE ÎN CAZUL SCHIMBĂRII DOMICILIULUI

DOCUMENTE NECESARE:
1. Cerere pentru eliberarea actului de identitate;
2. Actul de identitate; persoanele care posedă carte de identitate, trebuie să predea şi cartea de alegător;
3. Certificatul de naştere, original şi xerocopie;
4. Certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soțului supraviețuitor, original şi xerocopie;
5. Certificatul/hotărârea de divorţ, definitivă şi irevocabilă, în cazul persoanelor divorţate, original şi xerocopie;
6. Certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/e, în cazul soțului supraviețuitor, original şi xerocopie;
7. Certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, original şi xerocopie;
8. Actul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi xerocopie;
9. Chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate (7lei), achitată la casieriile Primăriei mun. Sibiu sau la oficiile poștale din mun. Sibiu.

ACTUL DE PROPRIRETATE SE PREZINTĂ ÎN ORIGINAL ȘI XEROCOPIE.
Dacă solicitantul nu este titularul spaţiului de locuit, găzduitorul va prezenta actul de proprietate și va completa rubrica aferentă de pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnând în fața funcționarului din ghișeu. Declarația de primire în spaţiu poate fi consemnată și în fața notarului public, a polițistului de siguranță publică, a funcționarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.
În cazul în care, în actul de spațiu figurează o persoană care are drept de uzufruct viager sau clauză de abitație viageră, este necesar consimțământul acelei persoane.
Dacă imobilul a fost notificat în Cartea Funciară ca "Locuință a familiei” este necesar consimțământul proprietarilor pentru stabilirea domiciliului/reședinței unei terțe persoane în imobilul respectiv.
În cazul în care există neconcordanţe între adresa înscrisă în acte şi adresa reală, este obligatoriu a se prezenta un „Certificat de nomenclatură stradală” de la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu, str. Samuel Brukenthal nr. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu draghiciadriana draghiciadriana Ce trebuie sa fac pentru a fi luata in spatiu de un proprietar de imobil? Mentionez ca am viza de flotant la o adresa( eu stau in chirie) ,iar acum pentru a * ... (vezi toată discuția)
Buletin distrus Nicu13 Nicu13 Am părinții plecați în străinătate și am buletinu pe cruset gorj si o nebuna mi l a tăiat....Eu locuiesc de vreo 2 ani in tg jiu....cum pot sa mi fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu ab07 ab07 buna ziua. am cumparat un apartament prin credit imobiliar. doresc sa imi schimb adresa de domiciliu pe cartea de identitate (cu adresa noului apartament). ... (vezi toată discuția)