avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită mașină. Cum pot fi obligat să ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită mașină. Cum pot fi obligat să predau actele și cheile dacă eu refuz atunci când mi se solicită?

Buna ziua, am gasit dupa cateva saptamani (am fost plecat cu munca in afara tarii) in posta o adresa de la un executor judecatoresc ca am sechestru pe masina pentru un debit de acum x timp de la o firma care ofera servicii de net, si ca a trimis instintare inclusiv la politia rutiera in caz sa ma opreaste in trafic sa imi confiste talonul etc. Avand in vedere ca am intentia sa NU vand masina nici la alte persoane, am niste intrebari logice. avand in vedere ca pe avocatii pe care i am intrebat ce se poate face, nu au fost foarte clari in raspunsurile date, incerc cu dumneavoastra si poate dezlegam acest "mister":

1) Daca ma opreste in trafic agentul de la rutiera, constata sechestrul, ii spun ca nu am talonul si cartea de identitate la mine (acum pe bune, cine tine cartea de identitate in masina?), inafara de amenda pentru refuz prezentare acte (conf art, 108 cod rutier) pentru ca NU vreau sa ii prezint talonul si cartea de identitate, dar fizic sunt in posesia mea (ii arat eventual o copie) si prin urmare nu are cum sa le "sechestreze" efectiv, pot pati si altceva?

2) Executorul. cum intra efectiv in posesia masinii pentru a o vinde, daca eu nu vreau sa ii dau masina, sa ii dau talonul, cartea de indentitate, cheile etc?

Am citit si eu pe net legea cand e vorba de bunuri mobile, si am observat ca nu exista alte sanctiuni inafara daca nu vreau sa predau talonul si cartea de identitate agentului de la rutiera conform art 108, si nu exista sanctiuni daca nu ii dau executorului cheia si actele masinii... singurul lucrul cert este ca nu pot vinde masina.

Ma "inlumineaza" si pe mine cineva cum sta treaba cu intrebarea 1 si 2? Multumesc! Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: antonanton , utilizator 16:49, 7 Februarie 2018
am gasit articolul 740 cod procedura civila, acum intrebarea mea este, daca refuz sa arat la politie talonul si cartea de identitate a vehicului, inafara de amenda ca refuz sa arat actele, imi mai poate face si altceva?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
antonanton, utilizator
Lasand glumele deoparte...

Am vorbit astazi cu un avocat care s-a mai confruntat cu cazuri similare, mia spus ca legea este foarte neclara si practic cam singurul lucru concret este ca nu pot vinde masina. Mia spus asa:

1) Pe platforma NU poate sa vina sa o ia pentru n motive. Primul ar fi ca ii trebuie actele masinii. Poate sa fie acuzat de furt. dansul si firma cu platforma inclusiv, intrucat bunurile din interiorul masinii NU sunt supuse sechestrului, pentru ca eu, daca am intentia voluntara sa predau masina, are obligatia sa scrie pe procesul verbal ca in interiorul masinii nu se afla alte lucruri in proprietatea debitorului. Si nu pot fi acuzat nici de opunere prin rezistenta la executare, pentru asta trebuie sa se deplaseze dansul, somatie verbala etc...

2) Duplicate la acte, chei, etc, ii trebuie masina fizic si cartea masinii in ORIGINAL! Deci revenim la punctul unu.

3) Daca ma opreste politia si NU vreau sa predau talonul de buna voie, imi poate da amenda pentru refuz prezentare acte. NU imi poate suspenda talonul, intrucat in lege scrie foarte clar cand talonul se poate suspenda (defectiuni tehnice, lipsa ITP etc...), iar executarea silita nu se regaseste.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
antonanton, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru auto CHMarius CHMarius Buna ziua, Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un \\" Dosar executional \\" prin care se anunta faptul ca masina ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot iesi cu mașina din țară dacă este sub sechestru ... Nicko60 Nicko60 Bună ziua .pot iesii cu mașina din țară dacă este sub sechestru de o banca? Detin toate actele mașinii care este la mine în curte.multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Buna seara! am un litigiu bancar, cu poprire, sunt la al 3 lea ... Cipy81 Cipy81 Buna seara! Am un litigiu bancar, cu poprire activa pe salariu, sunt la al 3 lea termen in instanta, dar am si un sechestru pe autoturism. As vrea sa plec in ... (vezi toată discuția)