avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa Reziliere serviciu Cablu (Akta)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa Reziliere serviciu Cablu (Akta)

Buna ziua,
Am reziliat un contract de cablu de la o companie numita Akta la un an dupa ce am incheiat contractul (mai era inca unul).
Ulterior (la cateva luni) am primit acasa o scrisoare de la CreditExpress ca sa recupereze cei 180 lei.

I-am contactat pe cei de la cablu si mi-au spus:
Conform contractului "Anexa 1 - Conditii Generale ale Contractului" pct. 5.8 si Anexa 6

"In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea valabilitatii celor 24 luni contractuale si a beneficiat de reducere, acesta va trebui sa achite penalizari de neindeplinire contract in valoare de 180 lei pentru fiecare serviciu in parte. "

Din cate stiam, cererea de plata pentru reziliere este o practica abuziva prin lege, dar stiu ca daca am beneficiat de avantaje (gen telefoane, modemuri) nu se aplica si trebuie sa achit.

Aparent, in cazul asta e vorba de o reducere, ceva. Aceasta reducere anuleaza legea ce priveste ilegalitatea cererii unei taxe de reziliere?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Reziliere contract firma cablu tv mari0779 mari0779 Credeti ca se poate rezilia unilateral abonamentul cu o firma cablu tv in cazul in care de aprox o luna 6 dintre canale functioneaza numai 4 ore din 24 (intre ... (vezi toată discuția)
Acces la internet / calitatea serviciilor isp crx crx Buna ziua! Problema este legata de accesul la internet si calitatea serviciului respectiv. Localitatea in cauza este comuna Axintele, judetul Ialomita. La ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract rds nicole_moise nicole_moise Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am un contract de internet fix si cablu de la rds-rcs inheiat pe o perioada de un an. (in dec 2011) De curand ... (vezi toată discuția)