avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major

Bună ziua! Am avut un proces cu tatăl meu referitor la o pensie de întreținere. Anterior deschiderii acțiunii în instanță, pensia era în cuantum de 75 de lei. Cererea mea a fost formulată pentru ca pensia să fie majorată. Instanța s-a pronunțat în favoarea mea, iar pensia a fost majorata. Insă, dumnealui acum platește pensia de la data pronunțării hotărârii judecătorești și nu de la data introducerii acțiunii în instanță. Cum să procedez pentru a-mi recupera banii?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:18, 3 Februarie 2018
trebuie sa plateasca asa cum s-a hotarat , ce va scrie in hotarare?
De curiozitate, cum de ati ales titlu pt acest subiect, 122? reprezinta ceva sau e asa, sa fie?
Pe viitor, va rog sa respectati regulamentul de postare in forum
3.2. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sau sa fie unul decent si sa reflecte subiectul abordat. Asadar, te rugam sa ai in vedere ca titluri precum "Am o problema", „Speta” sau „Va rog sa ma ajutati” se potrivesc la majoritatea topicurilor din forum, asa incat ar fi de preferat sa iti rezumi solicitarea (de exemplu „Divort si exercitarea autoritatii parintesti”, „Executarea creantei fiscale”, etc)
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Pur si simplu, mi-am facut contul de curand si nu stiam la ce se refera acest titlu. Il mai pot modifica?
Hotărârea spune că pârâtul are obligația de a plăti de la data introducerii acțiunii, dar, așa cum v-am spus, dumnealui nu respectă acest lucru, plătind de la data pronunțării hotărârii. În acest caz, cum ar trebui să procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Apelati la un executor judecatoresc, ii va pune poprire pe pense/ salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- daca am un angajament de plata cu care executorul a fost de acord, imi mai poate bloca un cont bancar nou infiintat? Magda77? Magda77? Bună ziua as avea și eu o întrebare și anume pot sa mi deschid un cont bancar pentru a mi fi virata o sumă de bani lunar atâta timp cat am o executare ... (vezi toată discuția)
Lamurire stergere subiect forum laur2013 laur2013 lamurire cu stergerea ultimului subiect din forum (vezi toată discuția)
Lege privind plata diferentelor salariale pentru personalul didactic del_gf del_gf Buna ziua, Legea se refera la perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 si se aplica celor care nu au beneficiat de diferentele salariale. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)