buna seara! am si eu o dilema...clienta mea, desi in actiunea initiala de divort pe care am introdus-o la instanta dorea revenirea la numele de fata, acum si-a deschis nu stiu ce firma si vrea sa-si pastreze numele din casatorie.motivarea ei este ca asa o cunoaste lumea...sotul nu-si va da acordul sub nicio forma...ce alte motive as putea invoca in instanta?X-(
Art. 40
Instanta, pentru motive temeinice, poate sa incuviinteze acest drept, chiar in lipsa unei invoieli intre soti.
Invoca faptul ca se va creea un prejudiciu financiar schimband numele, urmand sa inlocuiasca toate documentele firmei.
Daca era o persoana publica si imaginea ar fi avut de suferit schimband numele de familie mai mergea.
Slabe sanse,dar bafta multa!
La desfacerea casatoriei prin divort, sotii se pot invoi ca sotul care, potrivit art. 27, a purtat in timpul casatoriei numele de familie al celuilalt sot, sa poarte acest nume si dupa desfacerea casatoriei.
Instanta judecatoreasca va lua act de aceasta invoiala prin hotararea de divort. Instanta, pentru motive temeinice, poate sa incuviinteze acest drept chiar in lipsa unei invoieli intre soti...."
O alta motivare ar fi faptul ca prin pastrarea numelui ,clienta fiind administrator al firmei,va contribui decisiv la aducerea de profit firmei si la bunul mers al acesteia.
Pai nu reiese daca s-a pronuntat divortul sau nu ....
Daca s-a pronuntat nu ai ce mai face oricum
Daca nu s-a pronuntat se aplica mutum consensum adica daca nu sunt de acord se pastreaza numele dinaintea casatoriei deoarece sotul a acceptat la incheierea casatoriei......
nu s-a pronuntat divortul...sunt inca la procedura de citare...paratul sta in spania...pot sa fac precizare la actiune prin care sa solicit pastrarea numelui din casatorie? daca el nu se apara nicium, nu mi se admite actiunea asa cum a fost formulata, cu completarea ulterioara???#-o