Pe titlul de proprietate teren agricol extravilan sunt 2 proprietari: Maria si Micu. Ambii proprietari sunt acum decedati. Nu s-a facut nici o succesiune pana in prezent. Mostenitori Maria - o fiica ; mostenitori Micu - sotia si o fiica care nu sunt interesati sa faca succesiunea si nu pot fi contactati( sotia grav bolnava, fiica casatorita in strainatate). Fiica Mariei nu poate face succesiunea existand un singur titlu de proprietate in care sunt trecute 4 parcele de pamant arabil fara a fi specificat ce este al Mariei si ce este al lui Micu. Intrebare: exista posibilitatea ca fiica Mariei ( ar fi mostenitoarea de drept) sa doneze drepturile succesorale in cota ideala catre o persoana interesata de acest pamant? Daca da, care ar fi pasii de urmat? Multumesc anticipat pentru raspuns! Ancuta
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Donația de drepturi succesorale nu e o solutie. Cumpărătorul rămâne extrem de încurcat. Nici macar nu dobândește o cota din terenuri.
Cel mai bine ar fi ca fiica Mariei să dezbată succesiunea in instanta și să solicite partajul.
Calcul sulta
jacquelline
Buna ziua!
In urma unei sentințe judecătorești ca urmare a unui proces de succesiune pentru niste terenuri bunica trebuie sa plăteasca unui frate o sulta. ... (vezi toată discuția)
Mostenire
sicutza40
in urma succesiunii facuta dupa decesul tatalui meu in actul de succesiune scrie:mama straina succesiune,eu 1/2 si fratele 1/2(am un singur frate).De curand ... (vezi toată discuția)