avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul sulta
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul sulta

Buna ziua!
In urma unei sentințe judecătorești ca urmare a unui proces de succesiune pentru niste terenuri bunica trebuie sa plăteasca unui frate o sulta. In 2012 bunica face acte uneia dintre fiice pe o suprafață din terenul cuprins în masă succesorala aflată în litigiu. Ib 2013 bunica decedeaza, iar moștenitorii acesteia (3 fiice) nu dezbat succesiunea, În sentință judecătoriei, data în 2020, sunt obligate la plata sultei cele 3 fiice, fără a se stabili exact sumele pe care le au de platit.
Având în vedere că una dintre fiice ar trebui să plătească mai mult (cea căreia i s-a dat pamant), cum se stabilesc cotele din sulta care trebuiesc plătite de fiecare persoana si cine le stabileste.
Mentionez ca persoana care trebuie sa primească banii amenință cu executarea silita
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 10:51, 18 Iunie 2020
daca nu s-a facut succesiunea, judecatoria nu a stiut cum se va imparti mostenirea. in consecinta a stabilit suma si cine plateste.
valorile individuale nu se pot stabili clar decat dupa succesiune. creditorul nu are nici un motiv sa astepte dezbaterea succesiunii
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
bine si cum se plateste. Prezumtivii mostenitori nu se inteleg si vor sa dezbata succesiunea la judecatorie. in plus valoarea masei succesorale fata de care s-a calculat sulta nu mai este una reala deoarece o suprafata de pamant a fost deza vanduta anterior
v-ati incurcat extrem de rau. vreti sa spuneti ca unul din terenurile aferente succesiunii a fost vandut deja? fara ca vanzatorul sa aiba acte de proprietate? acest lucru este foarte atacabil, iar vanzatorul a fost de rea credinta.
in al doilea rand,masa succesorala va cuprinde si sulta datorata.
Nu stiu cum a ajuns fiica bunicii proprietara asupra pământului. Ideea este ca ea între timp si-a construit.o casa pe acel teren (a avut autorizații, etc) iar pe restul pământului cultiva diverse. Nu vrea sa arate documentul pe baza căruia a primit pamantul.
Problema este ca in sentință de judecată instanta, la calculul sultei, a luat în calcul si acea suprafață care nu mai aparține moștenitorilor bunicii mele.
Din aceste motive nu stim cum sa facem cu plata sultei. Cum procedăm în situația în care instanta nu a precizat cât are de platit fiecare si cand una dintre fiice refuză plata?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
jacquelline, utilizator
in fata unei sentinte definitive nu exista refuz de plata decat daca persoana are venituri la limita existentei si nici un bun in proprietate. nu degeaba se numeste executare silita. executorul va executa partea mai vulnerabila, apoi pe a doua,..., pana la concurenta sumei datorate.

Alte discuții în legătură

Succesiune bunici jacquelline jacquelline Bunica mea a avut 5 frați, în prezent mai fiind în viata doar unul. În 2011 fiica unuia dintre frații decedati a deschis proces de succesiune după ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiune adys69 adys69 Buna seara. ajutati-ma si pe mine cu o problema va rog . prefer sa nu dau nume. O sa specific prin anumite litere. Am fost solicitat sa ma prezint la un notar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune- terenuri vandute cu " chitanta de mana" monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Vrem sa facem succesiunea dupa mama decedata in 1994,dar in certificatul de mostenitor se precizeaza numai cota de care beneficiem fiecare dintre ... (vezi toată discuția)