avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunici

Bunica mea a avut 5 frați, în prezent mai fiind în viata doar unul. În 2011 fiica unuia dintre frații decedati a deschis proces de succesiune după bunici. În 2020 procesul de succesiune s,-a încheiat cu o sentință definitivă prin care s-a constatat că bunica deținea mai mult pământ decat i se cuvine si trebuia sa plateasca sulta copiilor unuia dintre frații. Problema este urmatoarea: in 2013 bunica a decedat, dar înainte de deces a dat o bucată de pământ (care a fost luată în calcul în proces,) uneia dintre fiice. Având în vedere că după decesul bunicii fiicele acesteia nu au dezbătut succesiunea, si ca in sentință nu se menționează cât are de platit separat fiecare moștenitoare, cum se fac calculele si cui sa ma adresez pentru a stabili cât are fiecare de platit,,? Mentionez ca surorile mamei mele nu vor sa plateasca si nu vreau sa ma trezesc ca mama va fi executata
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 08:36, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără a vedea hotărârea despre care se povestește, este cam dificil...
Vreți să spuneți că instanța a stabilit în 2020 obligația de plată în sarcina unei persoane care era ... îngropată de vreo 7 ani (2013)!?

Presupun că fiicele bunicii (toate sau o parte dintre ele) au fost introduse în proces. Or, dacă acest proces ar fi fost bine condus, atunci ar fi trebuit să ieșiți în capăt și cu răspunsul la această întrebare. Altfel pare, așa, cam neterminat... (dă naștere unui nou litigiu).
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
romascanu, moderator
În ședința sunt mentionate cele 3 fiice ale decedatei. Problema este ca loturile nu mai exista in realitate, asa cum sunt atribuite în sentință, o suprafață de pământ fiind data (nu stiu cum) uneia dintre fiicele decedatei. Sulta se plătește luandu-se in calcul si acel teren dat.
În plus fiicele decedatei nu au dezbătut succesiunea și nu stiu cum se împarte plata sultei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul sulta jacquelline jacquelline Buna ziua! In urma unei sentințe judecătorești ca urmare a unui proces de succesiune pentru niste terenuri bunica trebuie sa plăteasca unui frate o sulta. ... (vezi toată discuția)
Succesiune / iesire din indiviziune ContSters199472 ContSters199472 Buna ziua, Suntem intr-un proces la faza de recurs. Am obtinut o hotarare la apel ,care s-a contestat cu recurs pentru sulta care s-a stabilit sa fie ... (vezi toată discuția)
Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)