Bunica mea a avut 5 frați, în prezent mai fiind în viata doar unul. În 2011 fiica unuia dintre frații decedati a deschis proces de succesiune după bunici. În 2020 procesul de succesiune s,-a încheiat cu o sentință definitivă prin care s-a constatat că bunica deținea mai mult pământ decat i se cuvine si trebuia sa plateasca sulta copiilor unuia dintre frații. Problema este urmatoarea: in 2013 bunica a decedat, dar înainte de deces a dat o bucată de pământ (care a fost luată în calcul în proces,) uneia dintre fiice. Având în vedere că după decesul bunicii fiicele acesteia nu au dezbătut succesiunea, si ca in sentință nu se menționează cât are de platit separat fiecare moștenitoare, cum se fac calculele si cui sa ma adresez pentru a stabili cât are fiecare de platit,,? Mentionez ca surorile mamei mele nu vor sa plateasca si nu vreau sa ma trezesc ca mama va fi executata
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fără a vedea hotărârea despre care se povestește, este cam dificil...
Vreți să spuneți că instanța a stabilit în 2020 obligația de plată în sarcina unei persoane care era ... îngropată de vreo 7 ani (2013)!?
Presupun că fiicele bunicii (toate sau o parte dintre ele) au fost introduse în proces. Or, dacă acest proces ar fi fost bine condus, atunci ar fi trebuit să ieșiți în capăt și cu răspunsul la această întrebare. Altfel pare, așa, cam neterminat... (dă naștere unui nou litigiu).
În ședința sunt mentionate cele 3 fiice ale decedatei. Problema este ca loturile nu mai exista in realitate, asa cum sunt atribuite în sentință, o suprafață de pământ fiind data (nu stiu cum) uneia dintre fiicele decedatei. Sulta se plătește luandu-se in calcul si acel teren dat.
În plus fiicele decedatei nu au dezbătut succesiunea și nu stiu cum se împarte plata sultei
Calcul sulta
jacquelline
Buna ziua!
In urma unei sentințe judecătorești ca urmare a unui proces de succesiune pentru niste terenuri bunica trebuie sa plăteasca unui frate o sulta. ... (vezi toată discuția)