avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua. La deducere personala pot sa il introduc pe fiul meu de 20 ani . Nu are servici. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Mariarev, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariarev , utilizator 07:49, 3 Februarie 2018
Pentru copilul major fara venituri se acorda deducere doar unuia dintre parinti, la intelegere.intre ei.

Art.77 C.fisc.
.....
(3) Persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 510 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere basic basic O persoana doreste deducere suplimentara pentru un copil, iar acest copil este la inchisoare, se acorda deducerea in acest caz? (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil minor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Daca copilul minor provine din casatoria anterioara a sotiei, actualul sot si tata beneficiaza de deducerea suplimentara ptr copilul minor ... (vezi toată discuția)
Salariu si persoana in intretinere gh3gh1 gh3gh1 Un salariat declara functia de baza la un alt angajator. Poate avea persoane in intretinere? (vezi toată discuția)