avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nu pot inmatricula un autoturism daca am datorii la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nu pot inmatricula un autoturism daca am datorii la Taxe si Impozite?

Buna ziua,

Adresez aceasta intrebare pentru mama mea care a cumparat recent un autoturism prin contract de instrainare-dobandire model 2016 ITL 054.

In ceea ce priveste vechiul proprietar (vanzatorul), nu au fost probleme in derularea procesului de vanzare, acesta neavand datorii fiscale iar lucratorii din cadrul serviciului Taxe si Impozite au pus stampila in partea din dreapta sus, in cartusul B.

Problema este insa la primaria localitatii unde domiciliaza mama mea.

Intrucat mama mea are mai multe datorii neachitate (impozite, taxe), cei de la Taxe si Impozite refuza sa puna stampila pe contract, respectiv sa faca mentiunile necesare in cartusul C.

Avand in vedere aceasta situatie, mama mea, in calitate de cumparator, se afla in imposibilitatea de a transcrie dreptul de proprietate la SRPCIV, conform legii.

Intrebarea mea este daca ceea ce fac domnii de la taxe si impozite este legal sau este doar un abuz prin care se incearca cumva fortarea mamei mele sa achite acele datorii? Exista vreo lege care il obliga pe cumparator sa fie pe zero cu datoriile la primarie pentru a putea dobandi legal un autovehicul, respectiv a-l inmatricula pe numele sau?

Imi puteti oferi un sfat in acest sens?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
BogdanSM, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatricare auto SDENYS23 SDENYS23 buna ziua am si eu o intrebare am un prieten care a cumparat o masina de la x dar in talon propietar este y. x ia dat prietenului meu contractul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea /inmatricularea la primarie fara certificat fiscal de la vanzator. costinz costinz Buna dimineata! Care este articolul din Legea 296 din 2020 care prevede schimbarea privind inregistrarea /inmatricularea la primarie fara certificat ... (vezi toată discuția)
Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)