Adresez aceasta intrebare pentru mama mea care a cumparat recent un autoturism prin contract de instrainare-dobandire model 2016 ITL 054.
In ceea ce priveste vechiul proprietar (vanzatorul), nu au fost probleme in derularea procesului de vanzare, acesta neavand datorii fiscale iar lucratorii din cadrul serviciului Taxe si Impozite au pus stampila in partea din dreapta sus, in cartusul B.
Problema este insa la primaria localitatii unde domiciliaza mama mea.
Intrucat mama mea are mai multe datorii neachitate (impozite, taxe), cei de la Taxe si Impozite refuza sa puna stampila pe contract, respectiv sa faca mentiunile necesare in cartusul C.
Avand in vedere aceasta situatie, mama mea, in calitate de cumparator, se afla in imposibilitatea de a transcrie dreptul de proprietate la SRPCIV, conform legii.
Intrebarea mea este daca ceea ce fac domnii de la taxe si impozite este legal sau este doar un abuz prin care se incearca cumva fortarea mamei mele sa achite acele datorii? Exista vreo lege care il obliga pe cumparator sa fie pe zero cu datoriile la primarie pentru a putea dobandi legal un autovehicul, respectiv a-l inmatricula pe numele sau?
Inmatricare auto
SDENYS23
buna ziua am si eu o intrebare am un prieten care a cumparat o masina de la x dar in talon propietar este y. x ia dat prietenului meu contractul de ... (vezi toată discuția)