avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare spor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare spor

Buna ziua.Timp de aproape trei ani, pana prin mai a.c.,am indeplinit si atributiile unei alte functii (al carei titular a plecat prin concediere colectiva).Cf. CCM exista un spor de 50 % din salariul acestuia care ar fi trebuit sa-mi revina.Cu toate ca atunci am acceptat, in interesul societatii,sa preiau atributiile fara a primi nimic in plus astazi sunt pus in situatia sa plec tot prin concediere colectiva.Pot apela, pentru recuperarea acestui drept, la instanta, chiar daca n-am sa mai fiu salariatul lor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: geco , utilizator 17:09, 20 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
In mod normal, ar fi trebuit sa aveti incheiat un act aditional la cim cu privire la acest cumul de functii.
Pentru cumul de functii legea prevede ca angajatul sa primeasca un spor la salariu, cf.art. 41 din Codul Muncii, lit. f) pentru exercitarea unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite."
In instanta aveti sanse de castig. Succes.
E adevarat ca decizia este din iulie 2006, insa n-am semnat de luare la cunostinta si am exercitat a doua functie pana in mai 2009.Asadar este o cauza pierduta?
Nu este o cauza pierduta. Mergeti in instanta pentru a va recupera drepturile cuvenite si neacordate.

Alte discuții în legătură

Cm adriea2007 adriea2007 Daca un salariat cu functia de sef birou este in cm mai mult timp, inlocuitorul ar trebui sa solicite sa i se plateasca procent din salariul sefului de birou? ... (vezi toată discuția)
Cumul de functie in aceeasi unitate Raphaela Raphaela Buna ziua, Lucrez intr-o instituie bugetara si datorita lipsei de fonduri suntem nevoiti sa apelam la cumul de functie in aceesi unitate. Mentionez ca - am ... (vezi toată discuția)
Pot refuza semnarea unei decizii? orlandobarbulescu orlandobarbulescu Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate. In trecut am primit si alte ... (vezi toată discuția)