Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate.
In trecut am primit si alte functii tot prin cumul si am facut prostia de a fii de acord sa le preiau sub promisiunea ca voi fi remunerat corespunzator. Am asteptat 1 an acest lucru si pt ca nu am primit nimic, am cerut aceasta angajatorului, confor unei legi din 2000 privind remunerarea pt cumul de functii. M-i s-a raspuns ca in ROI si Statutul societatii este retras dreptul de remuneratie pt cumul de functii. Se poate?
Deci am fost pacalit. Acum doresc sa nu semnez decizia, deci sa nu indeplinesc si acele functii.
Ce se poate intampla? Ce pot face?
Va multumesc.
Daca in ROI si in Statut este retras dreptul de remuneratie pentru cumulul de functie, trebuia sa fie interzis si acest cumul.
Oricum ar fi nu poti fi impovarat cu mai multe functii fara a fi retribuit corespunzator.
Decizia de atribuire de cumul de functii inseamna si o noua fisa a postului cu noile atributii si o remunerare corespunzatoare.
In Codul muncii se spune:
Art. 35. - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte
individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute
incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
In CCMUNN pe anii 2007-2010 se spune:
Art.41(3) Sporurile minime ce se acorda in conditiile prezentului contract sunt:
...
f) pentru exercitarea si a unei alte functii se poate acorda un spor de pana la 50% din salariul de baza al functiei inlocuite; cazurile in care se aplica aceasta prevedere si cuantumul se vor stabili prin negocieri la contractele colective de munca la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitati.