avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functie in aceeasi unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functie in aceeasi unitate

Buna ziua,
Lucrez intr-o instituie bugetara si datorita lipsei de fonduri suntem nevoiti sa apelam la cumul de functie in aceesi unitate.
Mentionez ca
- am facut scrisoare Ministerului Muncii, si ne-au comunicat ca acest cumul este posibil, dar n u ne-au precizat si cum se face.
- Nu avem contract Colectiv
Intrebarea mea este urmatoarea??
-Neavand contract Colectiv este LEGAL sa aplicam un spor de pana la 50% din salariu de baza al functiei inlocuite??Si daca da, la ce salariu de BAZA il aplic, stiind ca, incepand cu 01.01.2010 salariile de baza cuprind (salariu de baza din 2009+spor vechime + spor confidentialitate) iar functia inlocuita acum, in 2010 nu a fost ocupata de nimeni??
-Se incheie un alt contract individual de munca??? Si in acest caz cum ii stabilesc salariu de cumul??
Care este modul legal de efectuare a cumulului si cum se salarizeaza??

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raphaela , utilizator 20:08, 29 Iulie 2010
Buna seara !
Cumulul este permis de lege , dar nu este posibil in practica avand in vedere restrictia angajarii in sectorul bugetar si prevederile legii 330/2009 . Deci nu se poate nici angaja , nici acorda un spor la salariul de baza ... dar cumulul este permis :D
daca functia inlocuita in 2010, nu a fost ocupta de nimeni, inseamna ca este un post vacant, care poate fi ocupat de personalul existent prin cumul de functii, La functia de baza i se atribuie in plus alte sarcini si pentru care este platit corespunzator
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
Bruta, utilizator
Anume cum platit??aici este problema
Prin spor la salariu pentru cumul de functii ....pentru exercitarea şi a altei funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite.
Unde anume in legea 330 , in care articol se specifica faptul ca se poate lua 50% pentru cumul de functii - de executie , ambele ?

Alte discuții în legătură

Spor la salariu pentru activitati noi prestate misscorinutza misscorinutza va rog sa ma ajutati pentru a gasi legea in care este mentionat clar, ca angajatorul este obligat sa imi acorde un procent din salariul persoanei ale carei ... (vezi toată discuția)
Cumulul de functii in aceeasi unitate pt. personalul contractual Odette Marinache Odette Marinache Buna Seara! As vrea sa stiu daca la personalul contractual este permis [b]cumulul de functii in aceeasi unitate[/b] si prin ce acte normative este ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru preluare de noi atributii specifice altui post misscorinutza misscorinutza Va rog sa imi spuneti care este legea in care este mentionat clar ca angajatorul este obligat sa acorde un procent din salariul celui ale carui sarcini le-am ... (vezi toată discuția)